1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Dünyanın en büyük kömür şirketi Peabody iflasla karşı karşıya

Dünyanın en büyük kömür şirketi Peabody iflasla karşı karşıya

Dünyanın en büyük özel sermayeli kömür üreticisi Amerikalı Peabody Energy, iflas koruma başvurusu yaptı. 

Dünyanın en büyük kömür şirketi Peabody iflasla karşı karşıya

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük özel sermayeli kömür üreticisi Amerikalı Peabody Energy, iflas koruma başvurusu yaptı. 

Kömür fiyatlarındaki keskin düşüşlerin ardından borçlarının artmasıyla zor günler geçiren Peabody Energy, uzun süredir beklenen hamlesini yaparak, 14 Nisan 2016 tarihinde A.B.D. iflas korumaya başvuru yaptı. 

Son dönemde kömür fiyatlarındaki keskin düşüşler ile beraber Avustralya’da yaptığı yatırımların borç yükünden dolayı iflas eden Peabody’nin,  6.3 milyar Dolar civarında borcu bulunuyor. 

Pasif ve aktif varlıklarının toplamı 10 milyar ile 50 Milyar dolar arasında değişen şirketin iflası enerji sektöründeki en büyük iflaslardan biri olarak görülüyor. Özellikle gelişmekte olan Çin ve Brezilya gibi pazarlarda kömür talebinin düşmesi en önemli nedenler arasında gösteriliyor.

SON 4 AYDAKİ İKİNCİ BÜYÜK İFLAS

Geçen yıllarda küresel olarak kömür talebindeki düşüş, çevre kontrollerinin daha sıkı olması ve doğal gaz fazlalığı ABD'nin en büyük ikinci kömür üreticisi Arch Coal Inc'i geçen yıl iflas gözetimine sürüklemişti. ArchCoal ile beraber, 2012’den beri ABD’de iflasını ilan eden kömür şirketi sayısı 49’a ulaşmıştı. 

Önceki ve Sonraki Haberler