1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Dünyanın en büyük rüzgar türbini İskoçya açıklarında kuruldu

Dünyanın en büyük rüzgar türbini İskoçya açıklarında kuruldu

Enerji Günlüğü - İsveçli enerji şirketi Vattenfall, İskoçya açıklarında dünyanın en büyük rüzgar türbini olan 8.8 MW’lık MHI Vestas rüzgar...

Dünyanın en büyük rüzgar türbini İskoçya açıklarında kuruldu

Enerji Günlüğü - İsveçli enerji şirketi Vattenfall, İskoçya açıklarında dünyanın en büyük rüzgar türbini olan 8.8 MW’lık MHI Vestas rüzgar türbinini kurdu. Türbinin tek bir dönüşü bir evin bir günlük elektriğini üretecek.

İsveçli enerji şirketi Vattenfall, İskoçya açıklarındaki Aberdeen kıyılarındaki Avrupa Açık Deniz Rüzgâr Dağıtım Merkezi’nde (EOWDC) yer alacak 11 tribünden ilkini yerleştirdiğini açıkladı. Açıklamaya göre kurulumu yapılan ilk türbin, şu ana kadar geliştirilen en büyük kapasiteye sahip olan Vestas’ın 8.8 MW kapasiteli türbini. Bu türbin tipi şu ana kadar dünyada geliştirilen en büyük türbin olma özelliğini taşıyor. 

Sahada kurulacak 11 rüzgar türbinininden ikisi bu türbinlerinden olacak ve santral toplamda 93.2 MW kapasitede olacak. 

8.8 MegaWatt’lık MHI Vestas rüzgar türbininin uç yüksekliği 191 metre. Ayrıca her bir kanadının 80 metre uzunluğunda. Devasa türbinin kanatlarının sadece bir dönüşü Birleşik Krallık’taki ortalama bir haneye gün boyu yetecek kadar elektrik üretebilecek.

Enerji Günlüğü

 
Önceki ve Sonraki Haberler