1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Dünyanın en büyük rüzgar türbini test merkezi açıldı

Dünyanın en büyük rüzgar türbini test merkezi açıldı

Enerji Günlüğü - Yenilenebilir enerjinin öne çıkan teknolojilerinden rüzgar türbinleri için iki büyük Ar-Ge test tesisi Siemens Enerji tarafından Danimarka’da...

Dünyanın en büyük rüzgar türbini test merkezi açıldı

Enerji Günlüğü - Yenilenebilir enerjinin öne çıkan teknolojilerinden rüzgar türbinleri için iki büyük Ar-Ge test tesisi Siemens Enerji tarafından Danimarka’da açıldı.

Brande’de açılan yeni test merkezinde, Siemens’in rüzgar türbinlerinin büyük parçaları olan jeneratörler, ana taşıyıcılar ve çeşitli diğer parçalar için test alanları bulunuyor. Aalborg’daki tesiste ise dünyanın çalışmakta olan 75 metrelik en büyük türbin kanadı da dahil olmak üzere türbin kanatlarının kapsamlı testleri yapılabiliyor. Danimarka’daki iki tesis birlikte rüzgar türbinleri için dünyanın en büyük Ar-Ge test merkezini oluşturuyor.

Bugün yapılan yatırımların, yarının müşterilerine maliyet tasarrufu olarak döneceğini belirten Siemens Rüzgar Enerjisi Bölümü CEO’su Felix Ferlemann, yeni merkezle ilgili şu yorumu yapıyor: “Bir rüzgar türbininin sahip olduğu tüm büyük bileşenler üzerinde yapacağımız yoğun testler sayesinde sahada yaşanabilecek teknik sorunların riskini büyük ölçüde azaltacağız. Araştırma ve geliştirme için sahip olduğumuz sürekli bağlılık ve yaptığımız testler, aynı anda hem en yenilikçi, hem de en güvenilir rüzgar türbinlerini hazırlamamızı sağlıyor.”

Danimarka’daki iki test merkezi, toplamda 27 bin metrekareyi aşkın bina içi test alanına sahip durumda. Brande’deki test alanları, sektörün en ileri seviye örneklerinden birini oluşturuyor. Siemens’in dişli kutusu gerektirmeyen D6 platformunu test edebilen bu stantlar, daha büyük türbinler için de bugünden hazır bir altyapı sunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler