1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dünyanın en büyük tam elektrikli uçağı ilk kez havalandı

Dünyanın en büyük tam elektrikli uçağı ilk kez havalandı

Dokuz yolcu taşıma kapasitesi ile dünyanın en büyük tam elektrikli uçağı unvanının sahibi olan yolcu uçağı ilk kez havalandı. 

Dünyanın en büyük tam elektrikli uçağı ilk kez havalandı

Enerji Günlüğü - Dokuz yolcu taşıma kapasitesi ile dünyanın en büyük tam elektrikli uçağı unvanının sahibi olan yolcu uçağı ilk kez havalandı. 

Singapurlu Clermont Group'a ait elektrikli uçaklar için elektrik motoru üreticisi MagniX şirketi, ABD merkezli havacılık şirketi AeroTEC ile ortaklaşa geliştirdikleri dokuz yolcu kapasitesiyle şimdiye kadarki en büyük tam elektrikli eCaravan uçağının Perşembe günü ilk kez havalandığını duyurdu. Tamamen elektrikli versiyonda 750 beygir gücünde (560kW) magni500 sürüş sistemi kullanılıyor.

Yapılan açıklamaya göre ABD’nin Washington eyaletinde gerçekleştirilen söz konusu uçuş yaklaşık 30 dakika sürdü. magniX, uçağın 2021 sonuna kadar ticari hizmete girebileceğini ve 100 mil menzile sahip olmasını hedefliyor.

MagniX 2021 yılının sonunda, bu uçağın 160 kilometre menzile sahip olacağı versiyonunu hizmete sumayı da planlıyor. MagniX'in CEO'su Roei Ganzarski de benzer şekilde, 15 yıl içinde 1600 kilometre mesafe içindeki tüm uçuşlarda, elektrikli uçak kullanılacağına inandığını söylüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler