1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dünyanın en büyük yüzer santralinin trafoları Alstom’dan

Dünyanın en büyük yüzer santralinin trafoları Alstom’dan

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük yüzer santrali olan 486 MW’lıkKaradeniz Powership Osman Khan Santrali’nin trafolarını Alstom tedarik edecek.Alstom,...

Dünyanın en büyük yüzer santralinin trafoları Alstom’dan

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük yüzer santrali olan 486 MW’lıkKaradeniz Powership Osman Khan Santrali’nin trafolarını Alstom tedarik edecek.

Alstom, Karadeniz Powership Osman Khan (KPS12) santralinin güç transformatörlerini tedarik etmek için Karadeniz Enerji Grubu ile sözleşme imzaladı. Karadeniz Powership Osman Khan santrali, 486 MW’lık gücüyle dünyanın en büyük yüzer enerji santrali olacak.

Sözleşme kapsamında Alstom; 200 MVA güç transformatörlerinin üretim ve teslimatını gerçekleştirerek devreye alma, saha testleri ve yedek parça temini çalışmalarını yürütecek. Transformatörlerin üretimi, Alstom Grid’in dünyanın en modern güç transformatörleri fabrikalarından biri olan Gebze’deki tesislerinde üretilecek.

Transformatörlerin teslimatının 2016 başında tamamlanması planlanıyor.

Konu hakkında görüşlerini dile getiren Alstom Grid Güç Transformatörleri Ticari Direktörü Tunç Tezel, “Alstom olarak yüzer santral alanında dünya lideri olan Karadeniz Enerji ile bu projede çalışmaktan çok memnunuz. Bu sözleşme Alstom transformatörlerinin kalite ve yüksek performansını ve bu alandaki teknik uzmanlığını yansıtıyor.Ülkelerin kısa vadeli enerji taleplerinin hızlıca ve fiyat avantajıyla karşılanmasına yardımcı olma olanağı daha fazla insana sürdürülebilir ve güvenilir elektrik sağlamak için önemli bir adım” dedi.

Karadeniz Enerji Grubu (Karpowership), "Powership" enerji gemisi tasarım ve üretimine 2007 yılında başladı ve 2010 yılında dünyanın ilk yüzen enerji gemisi filosunu oluşturdu. Büyük gemiler üzerine inşa edilen bu yüzen enerji santralleri, “Power of Friendship - Dostluk Enerjisi” projesi adı altında imzalanan ticari anlaşmalar kapsamında ülkelere elektrik sağlıyor. İhtiyacı olan ülkelere hızlı bir şekilde konuşlandırılan yüzen santraller rıhtıma demirleyerek hemen elektrik şebekesine bağlantı sağlıyor ve esnekliği ve elverişliliği ile kısa vadeli enerji sorunlarını anında çözüyor. Enerji gemi filosunu genişletmeye devam eden Grup; 9 enerji gemisi ile 1500 MW olan kurulu gücünü 2017 yılı sonunda 5000 MW’a çıkarmayı hedeflemekte.

Önceki ve Sonraki Haberler