1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Dünyanın ‘en yeşil çeliğini’ Tosyalı üretecek  

Dünyanın ‘en yeşil çeliğini’ Tosyalı üretecek  

Tosyalı Holding, sektörün karbon ayak izi en düşük ‘yeşil çeliğini’ ve dünyanın karbon ayak izi en düşük ERW borusunu üretiyor.

Dünyanın ‘en yeşil çeliğini’ Tosyalı üretecek  

Enerji Günlüğü - Tosyalı Holding, sektörün karbon ayak izi en düşük ‘yeşil çeliğini’ ve dünyanın karbon ayak izi en düşük ERW borusunu üretiyor.

Türkiye’nin önde gelen demir-çelik üreticilerinden Tosyalı Holding, Tosyalı İş Ortakları 2021 Buluşması’nı 21-24 Ekim 2021 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirdi. “Yeşil Çelikte Lider Geleceğe Değer” mottosuyla düzenlenen buluşmada Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’nın yanı sıra Tosyalı Holding üst yönetimi de yer aldı.

HEDEF DÜNYANIN EN YEŞİL ÇELİĞİ

Toplantıda yaptığı konuşmada özellikle pandamı sürecinde dünyanın hızla dönüştüğüne dikkat çeken Fuat Tosyalı; “30’u bulan tesis ve yaklaşık 15.000 çalışanımızla, yıllık 6 milyon tona yaklaşan üretim gerçekleştiren küresel çelik şirketlerinden biriyiz. Bu kapasitemizi birkaç satın alma ile hızla artırabiliriz ama bizim derdimiz bu değil; biz dünyanın en kaliteli, en yeşil çeliğini üretmek, insanlar, canlılar ve çevre için en iyisini yapmak istiyoruz” diye konuştu.

KARBON AYAK İZİ EN DÜŞÜK ERW BORU ÜRETİCİSİ

Holding’in yıllardır sürdürülebilirliğe çok ciddi yatırımlar yaptığını söyleyen Fuat Tosyalı; “Son yıllarda gerçekleştirdiğimiz sürdürülebilirlik odaklı 100’ün üzerinde Ar-Ge projesi sayesinde bir çelik fabrikasının karbon salımını %30 azaltabilir hale gelmiş durumdayız. Bu anlayışla bugün Tosçelik tesislerinde sektörün karbon ayak izi en düşük “yeşil çelik” üretimini gerçekleştiriyoruz. Tosçelik’ in Osmaniye’deki üretim tesislerine kurulan çatı tipi güneş santrali, dünyanın en büyük ilk beş çatı tipi güneş santrali arasında yer alıyor. Bu güneş santrali sayesinde Tosçelik Profil ve Sac, dünyanın karbon ayak izi en düşük ERW boru üreticisi konumunda. Güneş enerjisi kapasitemizi artırmak üzere çalışmalarımız da devam ediyor. Döngüsel ekonomi alanında da Türkiye için sektörümüzün öncüsü olduğumuzu söyleyebilirim. Tosyalı Harsco şirketi ile sadece grubumuzun bünyesindeki değil tüm sektörün cüruf atığını değerlendiriyoruz. Hiçbir şey boşa gitmiyor.” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler