1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dünyanın enerji ihtiyacı için 40 trilyon dolar yatırım gerekli

Dünyanın enerji ihtiyacı için 40 trilyon dolar yatırım gerekli

Enerji Günlüğü - Dünyanın enerji ihtiyacının karşılanması için 2035 yılına kadar 40 trilyon dolar yatırım gerekli.Uluslararası Enerji Ajansı (IEA)...

Dünyanın enerji ihtiyacı için 40 trilyon dolar yatırım gerekli

Enerji Günlüğü - Dünyanın enerji ihtiyacının karşılanması için 2035 yılına kadar 40 trilyon dolar yatırım gerekli.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) yayınladığı raporda, dünyanın enerji arz ihtiyacının karşılanması için 2035 yılına kadar 40 trilyon dolar yatırım gerektiğini bildirdi.

IEA'a göre global enerji ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli olan yıllık harcama miktarı geçen yılki 1,6 trilyon dolardan 2035 yılına kadar 2 trilyon dolar seviyesine yükselecek.

IEA, bu yatırım miktarının yarısına, olgunlaşmış petrol ve gaz sahalarındaki üretim düşüşlerinin telafi edilmesi için ihtiyaç olduğunu belirtirken, geri kalan miktarın da artan talebin karşılanması için yeni arz kaynaklarının bulunmasına harcanması gerektiğini vurguladı.

IEA raporuna göre 2035 yılına kadar dünya genelinde petrol ve gaz çıkarma harcamaları yüzde 25 artarak yıllık 850 milyar dolar seviyesine ulaşacak. Eğer Orta Doğu'da yatırımlar yavaşlar ise 2025 yılında ortalama petrol fiyatı 15 dolar yükselecek.

Önceki ve Sonraki Haberler