1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Dünyanın İlk entegre Biyokütle ve Jeotermal Santrali Enel`den

Dünyanın İlk entegre Biyokütle ve Jeotermal Santrali Enel`den

Enerji Günlüğü - Enel Green Power, İtalya'da dünyanın ilk entegre jeotermal ve biyokütle enerji santralini kurdu.İtalyan enerji şirteti Enel Green Power...

Dünyanın İlk entegre Biyokütle ve Jeotermal Santrali Enel`den

Enerji Günlüğü - Enel Green Power, İtalya'da dünyanın ilk entegre jeotermal ve biyokütle enerji santralini kurdu.

İtalyan enerji şirteti Enel Green Power tarafından yayınlanan basın açıklamasına göre, Şirket İtalya'nın Toskana’nın Castelnuovo Val di Cecina bölgesinde bulunan Cornia 2 tesisinde jeotermal buharın ısıtılması için biyokütle enerjisinden yararlanılan dünyanın ilk entegre jeotermal ve biyokütle enerji santralini kurdu.

15 milyon Euro yatırımla kurulan projede, tesisin 70km çapındaki bölgeden elde edilen ormansal biyokütle (atık), yakıt olarak kullanılarak mevcut jeotermal santraldeki buharın 150-160 derece civarında olan ilk ısısı, 370-380 derece arasına yükseltiliyor. Bu sayede hem buharın entalpisi hem de döngünün verimliliği arttırılmış oluyor.

Hem kaynağın hem de döngünün yenilenebilir olmasını sağlaması açısından teknolojik olarak hayli yenilikçi olma özelliği de taşıyan projede 5 MW kapasiteli ek biyokütle tesisi ile, jeotermal santralin toplam yıllık üretim kapasitesinin 30 GW artması hedefleniyor. Bu da 13.000 ton CO2 emisyonunu engellemesi demek oluyor.

Enel Green Power CEO ‘su Francesco Venturini,farklı teknolojiler arasındaki entegrasyonun, temiz enerjilerin geleceği açısından çok önemli bir adım olduğuna dikkat çekerek, “Bu tesis ABD’deki solar termodinamik ve jeotermal teknolojiyi birleştiren Stillwater tesisimiz, Brezilya’daki Fontes rüzgar-güneş hibrid santralimizde olduğu gibi sonuçların optimize edildiği bir tesistir” dedi.

32 milyar kWh toplam üretim kapasitesine sahip,9.800 MW kurulu gücü, 15 ülkede faaliyet gösteren 740 santrali bulunan Enel Green Power'ın Türkiye'de de yatırımları bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler