1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Dünyanın ilk katlanabilir çatı güneş sistemi İsviçre’de

Dünyanın ilk katlanabilir çatı güneş sistemi İsviçre’de

İsviçre’nin Chur kentinde bulunan atık su arıtma tesisinin çatısına kurulan dünyanın ilk katlanabilen güneş santrali tesisin elektrik ihtiyacının %20’sini karşılıyor.

Dünyanın ilk katlanabilir çatı güneş sistemi İsviçre’de

Enerji Günlüğü - İsviçre’nin Chur kentinde bulunan atık su arıtma tesisinin çatısına kurulan dünyanın ilk katlanabilen güneş santrali tesisin elektrik ihtiyacının %20’sini karşılıyor.

İsviçre’nin Chur kentinde bulunan atık su arıtma tesisinin çatısına dünyanın ilk katlanabilen güneş panelleri yerleştirildi. 2,120 adet güneş paneli yıllık 550,000 kWh elektrik üretiyor. Bu da tesisin enerji ihtiyacının %20’sini karşılıyor.

NORD SÜRÜCÜLERİ İLE PANELLER KATLANIYOR

Atık su tesisinde ön arıtma, ikinci (biyolojik) arıtma ve üçüncü arıtma havuzunun çatılarını kaplayan katlanabilir güneş panelleri 5,800 metrekarelik alanı kaplıyor.

Güneş panelleri Akıllı dağıtık NORD sürücüleri sayesinde güneşin ilk ışıkları bulutları geçince güneş panelleri otomatik olarak açılıyor. Güneş battığında ya da kar, fırtına ve dolu gibi olumsuz hava koşulları söz konusu olduğunda paneller koruma pozisyonunu alıyor. PLC entegre edilmiş sürücü sayesinde, iletişimin kesildiği durumlarda bile çatı grupları toplanarak her birinin otomatik fonksiyonu ile geri çekilmesi sağlanıyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler