1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Dünyanın ilk otonom hidrojenli tramvayı 2024 te yollarda

Dünyanın ilk otonom hidrojenli tramvayı 2024 te yollarda

Çin'de üretilen Dünyanın ilk hidrojen hareket sistemli akıllı tramvayı Malezyanın Sarawak eyaletindeki Kuching'de teste tabi tutulacak daha sonra kent içi ulaşım hizmetlerinde kullanılacak.

Dünyanın ilk  otonom  hidrojenli tramvayı  2024 te yollarda

Dünyanın ilk hidrojenle çalışan transit akıllı tramvayı Çin’den Senari Limanı’na ulaştı. Çin’in CRRC Zhuzhou Electric Locomotive Research Institute Co Ltd. tarafından geliştirilen tramvay, hem çevre dostu hem de verimli bir ulaşım aracı olarak Sarawak halkına hizmet verecek.

Projenin temel hedefi, Sarawak’ın ulaşım sektörünü  yenilenebilir enerji ağırlıklı dönüştürmek ve sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmak. Bu proje ile hem çevre hem de ekonomi açısından birçok fayda sağlanması planlanıyor. 

Projenin ilk aşamasında, tramvay Kuching şehrinde test edilecek. Test süresinin ardından, 2024 yılında Kuching şehrinde 15 kilometrelik bir hat üzerinde 15 adet hidrojenle çalışan akıllı tramvay hizmete girecek.2026 yılında ise  Kuching şehrindeki hat uzunluğu 50 kilometreye çıkartılacak ve 45 adet hidrojenle çalışan akıllı tramvay daha eklenecek.

Daha fazla bilgi için linki tıklayabilirsiniz

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler