1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dünyanın ilk sıfır emisyonlu tankerinin bataryası Norveç’ten

Dünyanın ilk sıfır emisyonlu tankerinin bataryası Norveç’ten

Japon şirketlerin oluşturduğu konsorsiyumun inşa edip işleteceği dünyanın ilk sıfır emisyonlu tamamen elektrikli tankeri için bataryayı Norveçli Corvus Energy sağlayacak.

Dünyanın ilk sıfır emisyonlu tankerinin bataryası Norveç’ten

Enerji Günlüğü - Japon şirketlerin oluşturduğu konsorsiyumun inşa edip işleteceği dünyanın ilk sıfır emisyonlu tamamen elektrikli tankeri için bataryayı Norveçli Corvus Energy sağlayacak.

Yedi Japon şirket tarafından oluşturulan e5 Konsoriyumu, dünyanın ilk sıfır emisyonlu tamamen elektrikli tankerlerinin inşası için yeni bir adım attı. Asahi Tanker, Idemitsu Kosan, Exeno Yamamizu, Mitsui O.S.K. Lines, Tokio Marine & Nichido Fire Insurance, Tokyo Electric Power Company ve Mitsubishi şirketlerinin oluşturduğu konsorsiyumun, kuracağı iki sıfır emisyonlu elektrikli tanker gemisi için batarya siparişi verildi. 

Denizcilik endüstrisindeki tüm segmentler için enerji depolama çözümleri sunan Norveç merkezli Corvus Energy, tanker projesi için batarya sağlayacağını duyurdu. Duyuruya göre bataryanın montajını yapacak olan Japon ağır sanayi şirketi Kawasaki Heavy Industries, Asahi Tanker gemisindeki pille çalışan tahrik sistemi için Corvus Orca ESS'yi seçti.

TANKER GEMİSİ 2022’DE TİCARİ HİZMETE BAŞLAYACAK

Konsorsiyum tarafından tasarlanan ve Asahi Tanker Co. tarafından işletilecek olan tanker gemisi "e5 tanker”, inşa edilecek tamamen elektrikli iki gemiden ilki ve 2022 yılına kadar Tokyo Körfezi'ndeki yakıt ikmal operasyonlarında hizmete girmesi bekleniyor.

“e5 tanker” adlı tanker gemisi, sıfır CO2, NOx, SOx ve partikül emisyonuyla deniz ticaretinde emisyon salımlarından kaynaklı çevresel etkiyi önemli ölçüde azaltacak. Ayrıca gemide azaltılmış olan gürültü ve titreşim, mürettebat için daha rahat bir çalışma ortamı yaratacak ve körfez ve çevresindeki gürültü kirliliğini sınırlayacak. 

Tüm bunların dışında gemi, Tokyo'da bir doğal afet olması durumunda batarya gücünü acil durum hizmetlerine sunacak.

Önceki ve Sonraki Haberler