1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Dünyanın ilk sıfır karbon salan adası Kore'de

Dünyanın ilk sıfır karbon salan adası Kore'de

Güney Kore'de bulunan Gapado Adası tüm enerji ihtiyacını güneş ve rüzgardan sağlayarak sıfır karbon salımına çok yaklaşmış durumda.

Dünyanın ilk sıfır karbon salan adası Kore'de

Enerji Günlüğü - Güney Kore'de bulunan Gapado Adası tüm enerji ihtiyacını güneş ve rüzgardan sağlayarak sıfır karbon salımına çok yaklaşmış durumda.

Güney Kore'nin Güney'inde yer alan 177 nüfuslu Gapado Adası güneş ve rüzgar enerjisini kullanarak ve depolama sistemi ile sıfır karbon salımını gerçekleştiren ada olmaya çok yaklaşmış durumda. Ayrıca Adanın yakınlarında bulunan daha büyük Jeju Adası da Gapado'yu kendine örnek alarak 2030 yılına kadar sıfır karbon salımı için dört yıldır aynı yolda ilerliyor.

Bölge Müdürlüğü, Gapado Adası'nda toplam 500 kW'lık iki rüzgar santrali ile çatı üstü güneş panelleri için 100 milyon Dolar'ın üzerinde harcama yaptı. 

Gapado Adası'nda bulunan 97 evin 48'inin çatısına güneş panelleri yerleştirildi. Bazı evler bu kurulumların sadece yüzde 10'unu ödüyor. Adada ayrıca elektrik direkleri için hendekler açıldı. Adada ayrıca bulutlu günler için bir enerji depolama sistemine de sahip. 

Sadece 9 arabanın bulunduğu adada bu arabaların 4'ü de elektrikli. Adada ulaşımı sağlamak için yürünebilecek ya da bisiklete binilebilecek. 

ADA DEV BİR PİL PAKETİ

Adada güneş ve rüzgar enerjisi akıllı sayaç ve akıllı şebeke sistemine bağlı. Adanın microgrid yöneticisi Lee Young-suk adayı dev bir pil paketi olarak tanımlıyor. Young-suk, tüm köye 150 KW'lık enerjinin yettiğini ve rüzgar jeneratörlerinin hanehalklarının kullandığından üç kat daha fazla enerji ürettiğini belirtiyor. Rüzgar jeneratörleri 500 KW'lık enerji üretip bunları saklar konumda olduğu için bir rüzgar enerjisi jeneratörünün durması durumunda bile köye yeterli elektriğin temin edilebilir olduğunu söyledi.

Gapado lideri Jin Myoung-hwan'da adada dizel jeneratörlerin kullanılmasının gerekli olmadığını ve enerji ihtiyaçlarını güneş ve rüzgar enerjisiyle karşılayabileceklerini vurguluyor. 

Karbonsuz yaşam isteyen turistler Jeju Adası'ndan feribot ile Gapado'ya ulaşabilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler