1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Dünyanın ilk yüzen nükleer santrali Rosatom`dan

Dünyanın ilk yüzen nükleer santrali Rosatom`dan

Enerji Günlüğü - Rusya devlet nükleer enerji şirketi Rosatom, dünyanın ilk yüzen nükleer güç santrali Akademik Lomonosov’u faaliyete geçirmeye hazırlanıyor.Sputnik...

Dünyanın ilk yüzen nükleer santrali Rosatom`dan

Enerji Günlüğü - Rusya devlet nükleer enerji şirketi Rosatom, dünyanın ilk yüzen nükleer güç santrali Akademik Lomonosov’u faaliyete geçirmeye hazırlanıyor.

Sputnik News’in haberine göre, Rusya devlet nükleer enerji şirketi Rosatom, dünyanın ilk yüzen nükleer güç santrali Akademik Lomonosov’un testini bu yılın sonuna kadar gerçekleştirmeyi, önümüzdeki Eylül ayında ise santralin ilk 17 kişilik personeli için 2 yıl sürecek eğitim başlatmayı planlıyor.

Habere göre, en az 70 megavat kapasiteli santral 2 adet KLT-40S reaktöründen oluşacak. Yüzen nükleer santralin mürettebatı 78 kişiden oluşacak ve konuklar için iki kişilik odalar yapılacak. Tesisin, 2019’da hizmete teslim edilmesi planlanıyor.

Akademik Lomonosov, 2019’da Çukotka bölgesindeki Pevek limanına demir atarak 2021’de tam kapasitede enerji üretecek. Yüzen nükleer santrali çalıştırma süresi 40 yıl olarak belirlendi.

Rosatom, Rusya’da yüzen nükleer santrallere, özellikle kuzey bölgelerin elektrik ve ısı ile temin edilmesi için ihtiyaç olduğunu düşünüyor. İlk yüzen nükleer santral tam da Kuzey Kutbu ile Uzakdoğu koşullarında çalışmaya uygun inşa ediliyor. Ancak belirli değişiklikler yapıldıktan sonra, Kırım gibi enerji kıtlığı yaşayan diğer bölgelerde de çalışabilecek.

Santral sadece elektrik ve ısı üretiminde değil, deniz suyunun tuzdan arındırılması için de kullanılabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler