1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Dünya’nın ilk yüzer nükleer santrali test çalışmalarına başlıyor

Dünya’nın ilk yüzer nükleer santrali test çalışmalarına başlıyor

Enerji Günlüğü - Rusya’nın kurduğu ve yaklaşık 100 bin nüfusa sahip Rusya'nın en kuzeyindeki Pevek kasabasının elektrik ihtiyacını karşılayacak dünyanın...

Dünya’nın ilk yüzer nükleer santrali test çalışmalarına başlıyor

Enerji Günlüğü - Rusya’nın kurduğu ve yaklaşık 100 bin nüfusa sahip Rusya'nın en kuzeyindeki Pevek kasabasının elektrik ihtiyacını karşılayacak dünyanın ilk yüzer nükleer enerji santrali bu ay test çalışmalarına başlayacak.

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu Rosatom, dünyanın ilk yüzen nükleer enerji santrali ‘Academic Lomonosov’un inşa çalışmaları tamamlandığını açıkladı. 144 metre uzunluğundaki geminin üzerine inşa edilen ve 366 milyon dolara mal olan santral bu ay test çalışmalarına başlayacak.

Santral ısı ve elektrik üretimi yanında ayrıca deniz suyunun tuzdan arındırılması için de kullanılabilecek. Santralin normal çalışma koşullarında 70 megawatt elektrik ve 50 gigacalories ısı üretecek iki reaktörü var. Bu da yaklaşık 100 bin nüfusa sahip bir şehrin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek.

Akademik Lomonosov, 2019’da Çukotka bölgesindeki Pevek limanına demir atarak 2021’de tam kapasitede enerji üretecek. Yüzen nükleer santrali çalıştırma süresi 40 yıl olarak belirlendi.

Rosatom, Rusya’da yüzen nükleer santrallere, özellikle kuzey bölgelerin elektrik ve ısı ile temin edilmesi için ihtiyaç olduğunu düşünüyor. İlk yüzen nükleer santral tam da Kuzey Kutbu ile Uzakdoğu koşullarında çalışmaya uygun inşa ediliyor. Ancak belirli değişiklikler yapıldıktan sonra, Kırım gibi enerji kıtlığı yaşayan diğer bölgelerde de çalışabilecek.

RUSYA DÜNYANIN İLK YÜZER NÜKLEER SANTRALİNİ KURACAK

DÜNYANIN İLK YÜZER NÜKLEER SANTRALİ ROSATOM’DAN

DÜNYANIN İLK NÜKLEER SANTRALİNE YAKIT YÜKLENECEK

 
Önceki ve Sonraki Haberler