1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Düzce’de orman atıklarından elektrik üretilecek

Düzce’de orman atıklarından elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü - GPAMG Yenilenebilir Enerji, Düzce’nin Gümüşova ilçesinde kuracağı 10 MW kapasiteli biyokütle santrali ile orman atıklarını elektriğe...

Düzce’de orman atıklarından elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü - GPAMG Yenilenebilir Enerji, Düzce’nin Gümüşova ilçesinde kuracağı 10 MW kapasiteli biyokütle santrali ile orman atıklarını elektriğe çevirecek. 

GPAMG Yenilenebilir Enerji Pazarlama İşletme İthalat İhracat Ltd. Şti. Tarafından Düzce İli, Gümüşova İlçesi, Merkez Mah. Kumbaşı Cad. No: 6/1-6/2 adresinde toplam 8.659,02 alanın 4.992 m2’lik kapalı kısmında Biyokütleden Elektrik Enerjisi, Mangal Kömürü, Sodyum Sülfat, Amonyumklorür ve Sodyum Karbonat Üretimi faaliyeti yapılması planlanıyor. 10 MW kapasiteli elektrik üretim santrali için 28 milyon lira yatırım yapılacak.

Yılda 27.000 ton ormanlarda yapılan üretim ve ormancılık uygulamaları neticesinde oluşan artıklar ile 240.000 ton odunun hammadde olarak kullanılacağı tesiste mangal kömürü üretimi ve aktif karbon üretimi olmak üzere iki ana proses olacak. 240.000 Ton / Yıl odunun yakılmasıyla 60.000 Ton/Yıl mangal kömürü elde edilecek. Bu mangal kömürü ambalajlanarak satılacak. Mangal kömürünün bir kısmından aktif karbon üretimi yapılacak. Bunun için yine oksijensiz ortamda kömür 600 oC ye kadar ısıtılacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler