1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Düzce’deki biyokütle tesisi yakıt çeşitliliğini arttıracak

Düzce’deki biyokütle tesisi yakıt çeşitliliğini arttıracak

Akare Biyokütle, Düzce’deki biyokütle tesisinde kapasite arttırarak, yakıt olarak günde 90 ton hayvan atığı daha kullanacak. 

Düzce’deki biyokütle tesisi yakıt çeşitliliğini arttıracak

Enerji Günlüğü - Düzce’nin Gümüşova ilçesinde işletilmekte olan biyokütle tesisinde hammadde olarak kullanılan günde 400 ton atığa ek olarak günde 90 bin ton hayvan dışkısı kullanılacak. 

Düzce İli, Gümüşova İlçesi, Adaköy Köyü sınırları içerisinde Akare Biyokütle Enerji Üretim AŞ tarafından işletilen Biyokütleden Elektrik Enerjisi Üretimi Tesisinde ek yakıt olarak hayvan dışkısı kullanılması planlanıyor. Projenin değeri 5 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında halihazırda elektrik ve buhar üretimi yapılan tesise ilave olarak hammadde beslemede kullanılmak üzere 10 adet konteyner eklenecek. 12.000 kw/sa elektrik enerjisi üretim kapasitesine sahip olan tesisin tam kapasite çalışılması durumunda yakıt olarak 400 ton/gün biyokütle kullanılıyor. Proje kapsamında ek yakıt olarak 90 ton/gün hayvan dışkısı yakıt olarak kullanılacak. Ek yakıt olarak kullanılması planlanan hayvan dışkıları için 500 m2’lik kapalı alan yapılması da planlanıyor.  

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler