1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. DYG, Aydın ve Muğla’da linyit üretecek

DYG, Aydın ve Muğla’da linyit üretecek

DYG Madencilik, Aydın ve Muğla’da kömür ocağı işletecek. Şirket, üreteceği 1 milyon ton/yıl linyiti yakın bölgedeki termik santrallere gönderecek.

DYG, Aydın ve Muğla’da linyit üretecek

Enerji Günlüğü - Aydın’ın Bozdağan ve Muğla’nın Kavaklıdere İlçeleri sınırları içinde ruhsatlı alanda açık ocak işletmeciliğiyle yılda 1 milyon ton linyit üretilecek.

DYG Mad. İth. İhr. San. Ve Tic. Ltd. Şti tarafından Aydın’ın Bozdağan ve Muğla’nın Kavaklıdere İlçeleri sınırları içinde bulunan 202101464 ruhsat numaralı IV. Grup Kömür Ocağı sahasında Kömür Ocağı açılıp işletilmesi planlanıyor. Projenin değeri 3,2 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında Karot ile Arama yöntemi ile gerçekleştirilecek Arama Faaliyetlerinin ardından açık işletme madenciliği delme-patlatma yöntemi ile işletilecek ocak kapasitesi 2.000.000 ton/yıl olarak planlanıyor. Yaklaşık 110,43 hektarlık alanlarda 1.000.000 ton/yıl Kömür üretimine paralel olarak 1.000.000 ton/yıl pasa oluşumu meydana gelebilecek. Sahada daha önceden 8 farklı noktada toplamda 510 metrelik kömür arama (karotlu) sondaj çalışmaları gerçekleştirilmiş durumda.

Ocak sahasında çıkarılan 1.000.000 ton/yıl Kömürün tamamı stoklanmaya ihtiyaç duyulmadan ülkenin elektrik ihtiyacını karşılamak üzere faaliyet gösteren yakın bölgedeki termik santrallerin kömür ihtiyacının karşılanabilmesi amacı ile sevkedilecek.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler