1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. E.ON Avrupa’da dörtte bir küçülüyor

E.ON Avrupa’da dörtte bir küçülüyor

Enerji Günlüğü - Alman enerji şirketi E.ON Avrupa’daki kapasitesini dörtte bir oranında azaltmayı planlıyor.E.ON Avrupa kapasitesini dörtte bir oranında...

E.ON Avrupa’da dörtte bir küçülüyor

Enerji Günlüğü - Alman enerji şirketi E.ON Avrupa’daki kapasitesini dörtte bir oranında azaltmayı planlıyor.

E.ON Avrupa kapasitesini dörtte bir oranında durdurma kararı aldığını açıkladı. Şirket aynı zamanda geçtiğimiz yıl için dağıtılan kar pay oranını yüzde 45 azaltarak, bir önceki yıl 1.10 Euro olan hisse başı kar payının 0.60 Euro’ya çekti.

E.ON CEO’su Johannes Teyssen Çarşamba günü yaptığı açıklamada, 2013 yılı sonuçlarının Avrupa’daki çevre düzenlemeleri ve ekonomik zorlukların negatif etkilerin açıkça yansıttığını belirterek, “ Özellikle Almanya’daki politik kararların sonuçları ve bununla bağlantılı geleneksel enerji yetersiz piyasa fiyatları üretim portföyümüzü olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bu nedenle 2013 yılında bütün çabamızı E.ON’u hızla değişen piyasa koşullarına uyarlamak için çabalarımızı yoğunlaştırdık” dedi.

Yan üretim varlıklarının satışından 15 milyar dolar hedeflediklerini ve hedeflerinin de üzerinde 20 milyar dolar gelir elde ettiklerini belirten Teyssen, bu başarılı satışın şirkete mali esneklik kazandırdığını ve mevcut zorluklar ve fırsatlara daha iyi yoğunlaşma şansı verdiğini ifade etti.

Benzer şekilde İtalyan enerji şirketi Enel de kar pay oranını yüzde 13 azaltarak, hisse başı kar payını 0.13 Euro’ya çekmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler