1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. E.ON ikiye bölündü

E.ON ikiye bölündü

Enerji Günlüğü - Almanya'nın en büyük enerji şirketlerinden biri olan E.ON 1 Ocak'tan itibaren resmi olarak ikiye bölündü.Türkiye’de Enerjisa ortaklığıyla...

E.ON ikiye bölündü

Enerji Günlüğü - Almanya'nın en büyük enerji şirketlerinden biri olan E.ON 1 Ocak'tan itibaren resmi olarak ikiye bölündü.

Türkiye’de Enerjisa ortaklığıyla bilinen Düsseldorf merkezli E.ON şirketi enerji sektöründeki zorluklar karşısında konumunu güçlendirme hedefiyle yaklaşık bir yıl önce açıkladığı ikiye bölünme işlemini planlandığı şekilde yeni yıl itibariyle gerçekleştirdi.

Şirket yenilenebilir enerji, enerji şebekeleri ve müşteri odaklı hizmetlere konsantre olacak. Nükleer, kömür ve doğalgaz gibi konvansiyonel enerji üretimi ile küresel enerji ticareti, keşif ve üretim bölümleri ise yeni kurulan Uniper şirketine devredildi.

E.ON Başkanı Johannes Teyssen yaptığı açıklamada, iki şirketin yakından birbirinden bağımsız olmasını istediklerini belirterek, çalışmaların ayrıştırılmasının her iki şirketi müşteriler ve yatırımcılar için daha güçlü ve canlı hale getireceğini ifade etti.

Uniper CEO'su Klaus Schäfer ise dünya nüfusuyla paralel olarak enerji tüketiminin de artmaya devam ettiğini belirterek, Uniper'in temel görevinin de bu büyüyen elektrik ve gaz talebine ekonomik ve güvenli bir arz sağlamak olduğunu söyledi.

Yeni şirket Uniper ve 40 GW kapasitesi E.ON hissedarlarının onayının ardından 2016 Haziran ayında devreye gidecek. E.ON’un bu şirkette kalacak azınlık hissesi ise orta vadede satışa sunulacak. 

...

Önceki ve Sonraki Haberler