1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. E.ON Innogy’nin Çekya’daki varlıklarını sattı

E.ON Innogy’nin Çekya’daki varlıklarını sattı

Alman enerji şirketi E.ON, çoğunluk hisselerini elinde bulundurduğu Innogy’nin Çekya’daki tüm elektrik ve gaz perakende ticareti varlıklarını Macar MVM’ye sattı.

E.ON Innogy’nin Çekya’daki varlıklarını sattı

Enerji Günlüğü - Alman enerji şirketi E.ON, çoğunluk hisselerini elinde bulundurduğu Innogy’nin Çekya’daki tüm elektrik ve gaz perakende ticareti varlıklarını Macar MVM’ye sattı.

Alman enerji şirketi ve Sabancı Holding ortaklarından E.ON, yenilenebilir enerji, enerji dağıtımı ve perakende satışı alanlarında faaliyet gösteren innogy'nin Çek Cumhuriyeti'ndeki tüm elektrik ve gaz perakende ticareti varlıklarını Macar enerji firması MVM Group’a satmak için bir anlaşma imzaladığını açıkladı. 

Açıklamada anlaşmanın ayrıntıları hakkında bilgi verilmedi. Ancak bu anlaşma E.ON’un antitröst yasaları kapsamında Innogy’nin bir kısmını elden çıkarma adımlarının sonuncusu. Devir işlemlerinin AB onayı ardından bu yılın sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. 

E.ON’un rakibi RWE'den yüzde 76,8 hissesini 2018 yılında satın aldığı Innogy, Çek Cumhuriyeti’nde 1,2 milyon doğalgaz ve 400 bin elektrik abonesine hizmet veriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler