1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. E.ON Uniper’de kalan hisselerini Fortum’a satıyor

E.ON Uniper’de kalan hisselerini Fortum’a satıyor

Enerji Günlüğü - Alman enerji şirketi E.ON, petrol ve gaz çalışmaları için ayrıştırdığı kolu Uniper'deki kalan %46.65 hissesi için Finli enerji...

E.ON Uniper’de kalan hisselerini Fortum’a satıyor

Enerji Günlüğü - Alman enerji şirketi E.ON, petrol ve gaz çalışmaları için ayrıştırdığı kolu Uniper'deki kalan %46.65 hissesi için Finli enerji şirketi Fortum’un teklifini kabul etti.

Alman enerji şirketi E.ON, 2016’da bölünerek nükleer, kömür ve doğalgaz gibi konvansiyonel enerji üretimi ile küresel enerji ticareti, keşif ve üretim çalışmaları için kurduğu Uniper'deki kalan %46.65 hissesi için Finli enerji şirketi Fortum’un teklifini kabul ettiğini açıkladı. Fortum’un 2018 yılının ortalarına kadar gerekli onayları alması bekleniyor.

Uniper ve ona ait olan tesisleri 2016 yılında elden çıkarmaya karar vererek daha karlı alanlara ve yenilenebilir kaynaklara odaklanmak isteyen E.ON satış ile 3.76 milyar avro (4.51 milyar dolar) gelir sağlarken, Fortum ise çoğunluk hissesine yakın bir paya sahip olma imkanını kazandı. Açıklamaya göre ayrıca Uniper hisselerini özel olarak elinde tutan E.ON Yönetim Kurulu üyeleri de, hisselerinin tamamını Fortum'a gönüllü kamu alım teklifi kapsamında ihale edecekler.

E.ON CEO'su Johannes Teyssen satışın cazip bir fiyatla gerçekleşeceğini belirterek, E.ON’un artık yeni enerji dünyasında tamamen temel çalışmalarına ve müşterilerine odaklanacağını kaydetti.

Uniper Avrupa'da ve Rusya'da yaklaşık 40 gigawat kapasiteli enerji santrallerini işletiyor. Avrupa çapında gaz boru hatları, sıvılaştırılmış doğal gaz terminalleri ve nükleer santraller ile enerji ticareti operasyonlarının yanı sıra hidroelektrik, kömür ve gazla çalışan tesislere de sahip. Uniper aynı zamanda bazı Avrupa ülkelerinin büyük muhalefet yaptığı Kuzey Akım 2 de de hisseye sahip.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler