1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. E.ON’un karı düştü

E.ON’un karı düştü

Enerji Günlüğü - Türkiye'de Enerjisa'nın yüzde 50 hissesine sahip Alman enerji şirketi E.ON’un net kârı yılın ilk yarısında bir önceki yıla...

E.ON’un karı düştü

Enerji Günlüğü - Türkiye'de Enerjisa'nın yüzde 50 hissesine sahip Alman enerji şirketi E.ON’un net kârı yılın ilk yarısında bir önceki yıla göre düştü.

Alman enerji devi E.ON dün yayınladığı açıklamada, beklentilere uygun olarak, bir önceki yılın aynı döneminde 5.7 milyar Avro olan Faiz Amortisman ve Vergi Öncesi Karının (FAVÖK) 2014 yılı ilk yarısında 5 milyar Avro’ya düştüğünü, net karının ise 1.9 milyar Avro’dan 1.5 milyar Avro’ya düştüğünü açıkladı.

Açıklamada düşüşün nedeni olarak şirketin portföyündeki değişiklik ve bazı Avrupa ülkeleri ile Rusya’da döviz bozdurmanın olumsuz etkisi gösterildi. Şirkete göre, sonuçlardaki en büyük etkenRus para birimi Ruble’nin değerinin düşmesi. Ruble bu yıl Avro karşısında yüzde 7 oranında değer kaybetti.

2014FAVÖK HEDEFİ

E.ON her yıl yaşadığı önemli düşüşe rağmen 2014 yılı Faiz Amortisman ve Vergi Öncesi Kar (FAVÖK) hedefini onayladı.

Şirket, artan konut müşterilerinin Kuzey Denizi’nde bulunan petrol ve doğalgaz sahalarında arama ve üretim çalışmalarını olumlu etkileyerek üretimi arttırıcı bir etki yarattığını belirtti.

Alman enerji devi E.ON'un Türkiye'de de yatırımı bulunuyor. E.ON, Türkiye elektrik kurulu gücünde 2800 MW'lik rakamla ilk sıradaki özel sektör oyuncusu Enerjisa'nın yüzde 50 payına sahip. 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler