1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. EBRD İçtaş’ın yenilenebilir birimine yatırım yaptı

EBRD İçtaş’ın yenilenebilir birimine yatırım yaptı

EBRD, İçtaş Sürdürülebilir Enerji Yatırımları'na 100 milyon dolar yatırım yaptı. Böylece şirket hidro dışında güneş ve rüzgara da yatırım yapacak.

EBRD İçtaş’ın yenilenebilir birimine yatırım yaptı

Enerji Günlüğü - EBRD, İçtaş Sürdürülebilir Enerji Yatırımları'na 100 milyon dolar yatırım yaptı. Böylece şirket hidro dışında güneş ve rüzgara da yatırım yapacak.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) IC Enerji Holding'in yenilenebilir enerji alanındaki kolu İçtaş Sürdürülebilir Enerji Yatırımları'na 100 milyon dolar yatırım yaptı. 

Hali hazırda toplam kapasiteleri 400 MW olan 10 hidroelektrik santrali işleten İçtaş Sürdürülebilir Enerji Yatırımları, EBRD'nin yaptığı yatırım ile rüzgar enerjisi ve güneş enerjisi alanlarında toplam 250 MW kapasitede yatırım yapacak. 

EBRD ayrıca, Mersin'de bulunan Kadıncık hidroelektrik santralinin özelleştirilmesine kısmi finansman sağlayacak. 

EBRD ORTAKLIĞIYLA YENİLENEBİLİR PORTFÖYÜMÜZÜ BÜYÜTECEĞİZ

IC İçtaş Enerji başkanı Serhat Çeçen konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, uzun vadeli mali ve ticari ortaklarının da desteğiyle 400 megavat kapasiteli mevcut yenilenebilir enerji kaynak portföyünü büyüteceklerini belirterek, “Bir yandan da Türkiye’nin zengin tabii kaynaklarının Türkiye’nin 2023 stratejisinde öngörüldüğü gibi elektrik üretiminde etkili ve verimli kullanılmasını sağlamayı görev edinmiş bulunuyoruz. Şeffaf kurumsal yönetim programları benimseyen, en son ve yeni teknoloji ve altyapı sistemlerince desteklenen IC-EBRD ortaklığı Türkiye'de güvenilir ve sürdürülebilir enerji çözümleri üretme mücadelesine devam edecektir. Değerleri bizimle örtüşen ve geleceğe ilişkin ihtirasımızı bizlerle paylaşan bir kurumla ortaklık kurmaktan fevkalade kıvançlıyız” dedi. 

YENİ DESTEK DÜZENLEMELERİNİ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ

EBRD Birinci Başkan Yardımcısı Jurgen Rigterink ise yeni mevzuatla çıkarılacak yenilenebilir enerji kaynakları destek programını da dört gözle beklediklerini vurgulayarak, “EBRD, yeşil finansmanın öncüsü olmaktan gurur duyuyor. Türkiye’de de hem yatırımcı hem de politika reformunda yerel makamların ortağı olarak bir öncü olduk. İçtaş gibi hedeflerimizi ve hayallerimizi paylaşan bir ortak bulduğumuza sevindik. Bir hissedar olarak, şirketin lider bir yenilenebilir enerji üreticisi haline gelmesine yardımcı olmayı taahhüt ediyoruz. Ayrıca, sektöre daha fazla yatırım getireceğini ve Türkiye'nin yerel kaynaklı yeşil enerji üretimine geçmesine yardımcı olacağını umduğumuz, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik yeni bir destek planı düzenlemesini bekliyoruz” açıklamasında bulundu. 

EBRD’nin 2009’dan beri Türkiye’de yaptığı 11 milyar avroluk yatırımlarının yarısını sürdürülebilir enerji ve kaynak kullanımını teşvik eden projeler oluşturuyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler