1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. EBRD, TAP`a finasman sağlamayı görüşüyor

EBRD, TAP`a finasman sağlamayı görüşüyor

Enerji Günlüğü - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) TAP projesine finansman sağlamak için görüşmeler yürütüyor. Azerbaycan basınında yer...

EBRD, TAP`a finasman sağlamayı görüşüyor

Enerji Günlüğü - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) TAP projesine finansman sağlamak için görüşmeler yürütüyor. 

Azerbaycan basınında yer alan habere göre, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Trans-Adriyatik Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TAP) projesine doğrudan 500 milyon Euro ve 1 milyar Euro da kredi finansmanı sağlamak için görüşmeler yürütüyor. 

Habere göre, bu yıl Nisan ayında başlayan görüşmeler 12*15 ay sürebilecek. 

Trans-Adriyatik Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TAP) TANAP üzerinden Türkiye-Yunanistan sınırına ulaşacak Azerbaycan doğalgazını İtalya'ya ulaştıracak. TAP’ın hissedarları Socar (%20), BP (%20), Snam (%20), Fluxys (%19), ENAGAS (%16) ve Axpo (%5) olarak sıralanıyor. TAP'ın uzunluğu Yunanistan'ın kuzey kesiminden geçecek 550 km, Arnavutluk üzerinden 215 km,  Adriyatik Denizi'nden geçecek 105 km ve İtalya üzerinden 8 km ile toplamda 878 kilometre. 

TAP’ın inşası 3.5 yıl sürecek. Denizaltı bölümünün 2017-2018 kışında tamamlanacak. TAP üzerinden gaz akışının en erken 2020 yılında başlaması öngörülüyor. TAP'ın İtalya kısmının inşası, 13 Mayıs 2016'da Bari'de başlamıştı. TAP, Yunanistan’ın kuzeyinden Arnavutluk ve Adriyatik'e geçecek. Boru hattının sualtı bölümü ise Fieri yakınlarında başlayıp Lecce'deki San Foca’da sona erecek.

TAP'ta ilk kazma Mayıs ayı ortalarında Yunanistan bölümünde vurulmuştu.

TAP'TA İLK KAZMA VURULDU

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler