1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EBRD`den Aksa`ya kredi desteği

EBRD`den Aksa`ya kredi desteği

Enerji Günlüğü - Aksa Akrilik, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (EBRD) 50 milyon Euro'luk kredi desteği alıyor.Türkiye kimya endüstrisine Avrupa İmar...

EBRD`den Aksa`ya kredi desteği

Enerji Günlüğü - Aksa Akrilik, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (EBRD) 50 milyon Euro'luk kredi desteği alıyor.

Türkiye kimya endüstrisine Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (EBRD) destek geldi. EBRD, akrilik elyaf üreticisi Aksa Akrilik'e2015-17 yatırım harcamaları programının finanse edilmesi için 50 milyon Euro'luk kredi desteği sağlıyor.

Kredi ile, şirketin yeni ve yüksek katma değerli ürünler için araştırma ve geliştirme yatırımlarının desteklenmesinin yanı sıra çevre, sağlık ve iş güvenliği ile kaynak verimliliği alanlarında bir dizi iyileştirme yapılması öngörülüyor.

Aksa, EBRD'nin desteği ile Yalova'daki üretim tesislerinde, yerelde uygulanan ve ulusal mevzuatta yer alan standartlarınötesine geçen yeni sağlık ve iş güvenliği standartlarını uygulamaya koyacak. Ayrıca, Yalova tesislerinde yapılacak ortak atık su arıtma tesisi inşaatı da desteklenecek.

Aksa Akrilik Genel Müdürü Cengiz Taş, bu yatırımın Aksa'nın kurumsal sosyal sorumluluğa verdiği yüksek değeri ortaya koyduğunu ve tüm Türkiye'deki kimya endüstrisi için tarihi bir adım olma niteliği taşıdığını belirterek, "Dünyanın en büyük akrilik elyaf üretim tesisi olan Yalova'daki fabrikamızda sağlık ve iş güvenliği alanlarında standartları yükselteceğiz ve bölgedeki en büyük 'ortak' kullanımlı atık su arıtma tesisini kurarak bölge sanayisi için su verimliliğini artıracağız. EBRD'nin teknik ve finansal desteği, bu süreçte bizim için kritik öneme sahipti ve öyle olmaya devam edecektir." dedi.

EBRD İmalat ve Hizmet Sektörü Direktörü Frederic Lucenet ise yaptığı açıklamada, "EBRD'nin yatırımı, şirketin uluslararası anlamda en ileri sağlık ve iş güvenliği uygulamalarının hayata geçirilmesine öncülük etmesine yardımcı olacak ve böylelikle sanayideki çıtayı ülke çapında yükseltecektir" şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler