1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EBRD’den enerji verimliliğine 2 milyar Euro’luk destek

EBRD’den enerji verimliliğine 2 milyar Euro’luk destek

Enerji Günlüğü - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye Ülke Başkan Vekili Şule Topçu Kılıç Türkiye’ye 260 projede 10 milyar Euro yatırım...

EBRD’den enerji verimliliğine 2 milyar Euro’luk destek

Enerji Günlüğü - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye Ülke Başkan Vekili Şule Topçu Kılıç Türkiye’ye 260 projede 10 milyar Euro yatırım yaptıklarını, bu yatırımın da 3’te 1’inin enerji verimliliği için kullanıldığını belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nca bu yıl 9’uncusu düzenlenen Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı’nda konuşan Şule Topçu Kılıç Türkiye’de yenilenebilir enerjiye çok sayıda finansman sağladıklarını belirterek bu rakamın 260 proje için 10 milyar Euro olduğunu söyledi.

Konuşmasında 10 milyar Euro’luk yatırımın 3’te 1’inin enerji verimliliği alanında olduğunu vurgulayan Kılıç şöyle devam etti; “Türkiye’de 260 projeye 10 milyar Euro yatırım desteği verdik. Türkiye 38 ülke içinde en fazla yatırım yaptığımız ülke konumunda. Bununla birlikte çok sayıda yenilenebilir enerji projesine de finansman sağladık. 10 milyar Euro’luk yatırımın 3’te 1’i enerji verimliliği alanında gerçekleşti. 2009’dan bu yana 2 milyar Euro’luk bir kaynağı enerji verimliliği konusunda harcadık ve verimlilik konusundaki bu kaynağın yarısı da belediyelerdeki verimliliği arttırıcı projelerde kullanıldı. EBRD olarak 2013 yılında yenilenebilir enerji aksiyon planı çerçevesinde Enerji Bakanlığı ile birlikte çalıştık. Türkiye artık aynı zamanda 25 milyon Euro’luk kaynak sağlayarak hibe veren ülkeler arasına katıldı. Yeşil ekonomiye geçiş girişimimiz yenilenebilir enerjiye desteği arttırırken iklim değişikliği ile ilgili mücadeleye de destek verdiğimizi gösteriyor.”

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler