1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EBRD'den Enerjisa'ya 125 milyon dolar finansman

EBRD'den Enerjisa'ya 125 milyon dolar finansman

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Enerjisa Enerji’ye koronavirüs salgını ortamında elektrik dağıtım çalışmalarını sürdürmek üzere 125 milyon dolar finansman sağlayacak.

EBRD'den Enerjisa'ya 125 milyon dolar finansman

Enerji Günlüğü - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Enerjisa Enerji’ye koronavirüs salgını ortamında elektrik dağıtım çalışmalarını sürdürmek üzere 125 milyon dolar finansman sağlayacak.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında hayati hizmetlerin sunulmasını sağlamak amacıyla gelişmekte olan ekonomilerin alt yapı sağlayıcıları için başlattığı acil destek programı çerçevesinde Enerjisa Enerji'ye 125 milyon dolar karşılığı Türk lirası finansman sağlayacağını açıkladı.

Bu kapsamda, Kovid-19 salgını kaynaklı belirsizlik döneminde, 21 milyon aboneye elektrik dağıtım hizmeti sunan şirketin yatırım planlarını uygulaması desteklenecek.

Enerjisa'ya verilecek finansman, EBRD'nin yeni güncellenen Türk Lirası Gecelik Referans Faiz Oranı Kuralları’na (TLREF) endeksli olarak sağladığı ikinci kredi olacak.  EBRD, Enerjisa Enerji'ye ilk krediyi, Aralık 2019'da 100 milyon dolar karşılığı Türk lirası olarak sağlamıştı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler