1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. EBRD'den Enerya'ya 65 bin konuta gaz götürmesi için destek

EBRD'den Enerya'ya 65 bin konuta gaz götürmesi için destek

Enerji Günlüğü - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile Garanti Bankası, Enerya’ya 8 ilde 65 bin hanenin 2025’e kadar gaz şebekesine bağlanması...

EBRD'den Enerya'ya 65 bin konuta gaz götürmesi için destek

Enerji Günlüğü - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile Garanti Bankası, Enerya’ya 8 ilde 65 bin hanenin 2025’e kadar gaz şebekesine bağlanması için toplam 200 milyon liralık finansman desteği verecek. 

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) yazılı bir açıklama yaparak, Garanti Bankası ile birlikte Enerya’ya doğalgaz projelerinde kullanılmak üzere toplam 200 milyon liralık finansman desteği vereceklerini bildirdi. 

Açıklamaya göre, 100’er milyon liralık finansmanın, 8 il ve bağlı 18 ilçeye doğalgaz ulaştırılması amacıyla yapılacak yatırımda kullanılacağı belirtildi. Bu finansman ile Aksaray, Aydın, Denizli, Erzincan, Konya, Karaman, Niğde ve Nevşehir’deki 65 bin hanenin 2025’e kadar gaz şebekesine bağlanacağı kaydedildi.

Doğalgazın diğer enerji kaynaklarına kıyasla düşük karbonlu ve ekonomik bir alternatif olduğuna işaret edilen açıklamada, söz konusu yatırımla 2022’den itibaren yıllık 65 bin ton karbondioksit salımının önüne geçileceği kaydedildi.

Önceki ve Sonraki Haberler