1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. EBRD’den Gülsan’a biyokütle kredisi

EBRD’den Gülsan’a biyokütle kredisi

Mav Elektrik, Arıkçayırı biyokütle santralinin inşaatını finansmanı için EBRD ile anlaştı. EBRD şirkete 25 milyon euro kredi verecek.

EBRD’den Gülsan’a biyokütle kredisi

Enerji Günlüğü - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Gülsan Holding şirketlerinden Mav Elektrik’e Bolu'da kuracağı biyokütle santrali için 25 milyon euro kredi sağlayacak. 

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Mav Elektrik Üretim Sanayi Ticaret AŞ'ye Arıkçayırı Biyokütle Enerji Santrali’nin (BES) inşaatını finanse etmek için 25 milyon euroya eşdeğer dolar tutarında kredi verecek. Bolu’da kurulacak 30 MW kurulu gücündeki Arıçayırı biyoyakıt santrali kümes hayvanı atıklarını işleyerek enerji üretecek. Projenin toplam maliyetinin 81 milyon euroyu aşması bekleniyor.

YILDA 36.897 CO2 EMİSYONU ÖNLENECEK

EBRD'den yapılan açıklamaya göre kredi, şirketin bilançosunu optimize etmesine yardımcı olacak ve güvenli uzun vadeli finansman ile sürdürülebilir temele sahip olmasına olanak sağlayacak. Kredinin ayrıca Mav Elektrik'in sahibi olan Gülsan Holding'in 40 MW'lik rüzgar kapasitesi olan yenilenebilir enerji kapasitesini daha artırmasına yardımcı olacağı ve bunun da yıllık tahmini 36.897 CO2 emisyonu azaltımı sağlayacağı bildirildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler