1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EBRD’den Toroslar EDAŞ’a kredi

EBRD’den Toroslar EDAŞ’a kredi

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Toroslar EDAŞ'ın elektrik dağıtım şebekesinin modernizasyonu ve yeniden yapılandırılmasına yönelik yatırımlara destek olmak üzere 100 milyon dolara kadar kredi desteği sağlayacak.

EBRD’den Toroslar EDAŞ’a kredi

Enerji Günlüğü - Enerjisa Enerji'den yapılan açıklamaya göre, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) depremlerin olumsuz etkilediği bölgelerde Toroslar EDAŞ'ın elektrik dağıtım şebekesinin modernizasyonu ve yeniden yapılandırılmasına yönelik yatırımlara destek olmak üzere 100 milyon dolara kadar kredi desteği sağlayacak. 

Gerçekleştirilecek proje ile depremlerden etkilenen bölgelerde yaşayan 163 binden fazla kişinin güvenilir ve istikrarlı enerjiye ulaşması sağlanacak. Kredi ile elde edilen gelir sayesinde Enerjisa Enerji’nin enerji kayıplarını azaltmasına da olanak sağlanacak ve yılda 82 bin ton karbon emisyonunun önüne geçilecek.

Enerjisa Enerji’nin girişimleri Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) iş birliği içerisinde, bölgede etkilenen halk için geçim kaynakları oluşturma, tarımda sürdürülebilir becerilerin kazandırılması ve enerji verimliliği eğitim modülleri gibi alanlardaki programlara odaklanacak, ayrıca işgücünün korunması ve istihdama yönelik çeşitli projelerle şekillenecek.

“KREDİ BÖLGENİN KALKINMASINA DA KATKIDA BULUNACAK”

Enerjisa Enerji CFO’su Philipp Ulbrich konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “EBRD ile yaptığımız yeni kredi anlaşması, Şubat ayında yaşanan depremde hasar gören şehirlerimizin elektrik altyapısının yeniden oluşturulması ve modernizasyonu ardındaki itici gücü olacak. Halkımıza karşı sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve bu kredi anlaşması; uzun vadeli, sürdürülebilir enerji geleceğine yönelik taahhüdümüzün de bir parçası. Bu kredi, elektrik altyapısını yeniden inşa etmemize yardımcı olmakla beraber bölgenin kalkınmasına da katkıda bulunacaktır” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler