1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. EBRD’den Türkiye'nin 'Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı’na destek

EBRD’den Türkiye'nin 'Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı’na destek

Enerji Günlüğü -  EBRD, Türkiye'nin 2023 yılına kadar birincil enerji tüketimini yüzde 14 azaltma planınından memnuniyet duyduğunu ve desteğe hazır...

EBRD’den Türkiye'nin 'Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı’na destek

Enerji Günlüğü -  EBRD, Türkiye'nin 2023 yılına kadar birincil enerji tüketimini yüzde 14 azaltma planınından memnuniyet duyduğunu ve desteğe hazır olduğunu açıkladı.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası(EBRD), Türkiye'nin 2023 yılına kadar birincil enerji tüketimi yüzde 14 azaltmayı amaçlayan 'Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı'ndan memnuniyet duyduğunu açıkladı. Türkiye, planın öngördüğü enerji verimliliği önlemlerine yaklaşık 11 milyar dolarlık yatırım yapmayı taahhüt etti. 

BU CAN ALICI ÇABAYI DESTEKLEMEYE HAZIRIZ

EBRD Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bu, hızla genişleyen ekonomiyi çok daha fazla enerji verimliliği sağlamaya doğru atılmış büyük bir adım. Plan, sürdürülebilir, verimli ve tedbirli bir enerji üretimi ve tüketiminin hem ekonomik büyüme hem de sağlam bir çevre için hayati önem taşıdığının farkına varıyor. Eylem planı, her iki yönden de detaylı önlemlerin alınması gerekliliğini ve mümkün olan yerlerde ve mümkün olduğunda EBRD'nin bu can alıcı çabayı desteklemeye hazır olduğunu belirtiyor” dedi. 

Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı kapsamında alınacak önlemlerle 2033'e kadar toplam 30,2 milyar dolar tasarruf sağlanması bekleniyor. 

ENERJİ TASARRUFU İÇİN 10.9 MİLYAR DOLAR YATIRIM

Önceki ve Sonraki Haberler