1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EBRD'den Vakıfbank'a temiz enerji kredisi

EBRD'den Vakıfbank'a temiz enerji kredisi

Enerji Günlüğü -  Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Vakıfbank’a 50 milyon Euro enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kredisi verecek.Avrupa...

EBRD'den Vakıfbank'a temiz enerji kredisi

Enerji Günlüğü -  Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Vakıfbank’a 50 milyon Euro enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kredisi verecek.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı Genişletme-I (TurSEFF II) kapsamında, Vakıfbank’a 50 milyon Euro kredi vereceğini açıkladı.

Açıklamaya göre kredi, Vakıfbank’ın özel sektör şirketlerinin enerji verimliliği ve küçük ölçekli yenilenebilir enerji yatırımlarına sağladığı finansmanlar kapsamında sağlanacak. 

Verilecek olan kredi, enerji güvenliğine katkı sağlamak için öncelikle KOBİ’leri hedefleyerek ekonomide kilit öneme sahip sektörlerdeki enerji verimliliğini geliştirmek, fosil yakıtlara bağımlılığı azaltma yolu ile temiz enerjiye geçişi ve sera gazı emisyonunu azaltımını desteklemek ve enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji yatırımlarının gelişiminde ve finansmanında özel sektör katılımını arttırmak için kullanılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler