1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EBRD'den Yunanistan'a yenilenebilir finansmanı

EBRD'den Yunanistan'a yenilenebilir finansmanı

Enerji Günlüğü - Avrupa İmar ve Kakınma Bankası, Yunanistan'da yenilenebilir enerji projelerine 300 milyon euroya kadar finansman sağlayacak.Avrupa İmar...

EBRD'den Yunanistan'a yenilenebilir finansmanı

Enerji Günlüğü - Avrupa İmar ve Kakınma Bankası, Yunanistan'da yenilenebilir enerji projelerine 300 milyon euroya kadar finansman sağlayacak.

Avrupa İmar ve Kakınma Bankası (EBRD) Yönetim Kurulu, Yunanistan'da yenilenebilir enerji yatırımlarını desteklemek için 300 milyon euroya kadar finansman desteği sağlammayı taahhüt ettiği bir taslağı onayladı. 

Sağlanacak finansman ile Yunanistan'ın yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimi, elektrik dağıtımı, iletiminde kayıpları azaltıp verimliliği arttırma ve yenilenebilir elektriğinin şebekeye entegrasyonu projelerine finansman sağlanarak ülkenin yeşil ekonomisi güçlendirilecek. Böylece Yunanistan'ın 2020'ye kadar yenilenebilir enerji kapasitesini 2,4 GW artırma hedefine ulaşmasına katkı sunulacak. 

EBRD onaylanan sistem çerçevesinde ilk krediyi Voltera S.A tarafından geliştirilecek 43 MW büyüklüğündeki rüzgar çiftliğine sağlamayı değerlendiriyor.

Bu finansman ile yılda 500 bin ton karbondioksitin atmosfere salımı da önlenmiş olacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler