1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. EconGas ile Gazprom anlaştı, gaz fiyatı gizli

EconGas ile Gazprom anlaştı, gaz fiyatı gizli

Enerji Günlüğü - Avusturyalı enerji şirketi OMV’nin bağlı ortaklığı EconGas ile Gazprom Export uzun vadeli gaz tedariki için anlaştılar.Avusturya...

EconGas ile Gazprom anlaştı, gaz fiyatı gizli

Enerji Günlüğü - Avusturyalı enerji şirketi OMV’nin bağlı ortaklığı EconGas ile Gazprom Export uzun vadeli gaz tedariki için anlaştılar.

Avusturya enerji şirketi OMV’nin bağlı ortaklığı olan EconGas ile Gazprom'un ihracat faaliyetlerini yürüten Gazprom Export uzun vadeli gaz tedariki için bir anlaşmaya vardılar.

Anlaşma, sözleşme şartlarının tekrar değerlendirilmesine açık kapı bırakarak uzun vadeli gaz tedarik sözleşmesinin değişen koşullara uyarlanmasını da kapsıyor.

EconGas, anlaşmanın detaylarının sözleşmedeki gizlilik taahhüdü nedeniyle ifşa edilemeyeceğini duyurdu.

OMV CEO'su Gerhard Roiss konuyla ilgili yaptığı bir açıklamada, “Bu anlaşma EconGas’ın daha rekabetçi bir konuma doğru gidişini sağlayan olumlu bir kilometre taşıdır. Yeni düzenleme bizim uzun vadeli doğalgaz tedarikçilerimiz ile sürdürülebilir bir ortaklığı yansıtmaktadır. Doğal gaz açısından mevcut piyasa koşullarına bizi daha da yakınlaştıran böylesi yapıcı müzakerelerin sonuçlarını takdir ediyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler