1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Ecowind 3 Enerji, Tekirdağ’da depolamalı RES kuracak 

Ecowind 3 Enerji, Tekirdağ’da depolamalı RES kuracak 

Ecowind 3 Enerji, 4 milyar 200 milyon lira yatırımla Tekirdağ’da 100 MW kurulu gücünde Kırklareli-3 Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 100 MWh kapasiteli Enerji Depolama Tesisi (EDT) kuracak.

Ecowind 3 Enerji, Tekirdağ’da depolamalı RES kuracak 

Enerji Günlüğü - Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ve Hayrabolu ilçeleri sınırları içinde 100 MW kurulu gücünde depolamalı rüzgâr santrali (RES) kurulacak. Kırklareli-3 DRES için 4 milyar 200 milyon lira yatırım yapılacak.  

Tekirdağ İli, Süleymanpaşa İlçesi, Generli, Kaşıkçı, Kazandere ve Taşomurca Mahalleleri ve Hayrabolu İlçesi, Emiryakup Mahallesi sınırları içerisinde, Ecowind 3 Enerji A.Ş. tarafından, 100 MW kurulu gücünde Kırklareli-3 Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 100 MWh kapasiteli Enerji Depolama Tesisi (EDT) kurulması planlanıyor. Şirket proje için 4 milyar 200 milyon lira yatırım yapacak. 

Proje kapsamında kurulacak santralde 16 adet rüzgar türbini kullanılacak. Proje alanında türbin kurulumuna ek olarak 100 MWh toplam depolama gücüne sahip Enerji Depolama Tesisi (EDT) kurulacak. Tesiste Lityum-İyon Batarya Sistemleri kullanılacak. Rüzgar santralinin ömrü 49 yıl, depolama tesisinin ömrü de 16 yıl olarak öngörülüyor. 

Santralde yılda azami 400 milyon kWh elektrik üretilecek. Üretilen ve depolanan elektrik enerjisi 154 kV’lık hat ile yeni tesis edilecek Şarköy Havza TM’ye, bağlanarak ulusal enterkonnekte sisteme verilecek. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler