1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EDAŞ`lar 5 yılda 20 milyar $ yatırım yapacak

EDAŞ`lar 5 yılda 20 milyar $ yatırım yapacak

Enerji Günlüğü - ELDER Başkanı ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, elektrik dağıtım şirketlerinin gelecek 5 yılda 20 milyar dolar...

EDAŞ`lar 5 yılda 20 milyar $ yatırım yapacak

Enerji Günlüğü - ELDER Başkanı ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, elektrik dağıtım şirketlerinin gelecek 5 yılda 20 milyar dolar yatırım yapacaklarını söyledi.

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Başkanı Nihat Özdemir, AA muhabirinin sorularını cevaplarken, elektrik dağıtım şirketlerinin son beş yılda yaklaşık 5 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdiğini belirtti. Özdemir, "2016 yılında başlayacak yeni 5 yıllık dönem için, yani üçüncü uygulama döneminde yatırımlarda 3-4 kat artış yaşanacağını öngörüyoruz" dedi.

Seçim sonuçlarını da değerlendiren Özdemir, yeni siyasi aritmetiğin sadece siyasi değil, ekonomik ve sosyal hayata da büyük fırsatlar getireceği öngörüsünde bulundu. Yeni dönemin Türkiye açısından büyük bir atılım yapma fırsatı sunduğunu ifade eden Özdemir, bu dönemde Türk yatırımcıların rekabet gücünün ve yabancı yatırımın hızla artacağını anlattı.

...

Önceki ve Sonraki Haberler