1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EDAŞ`lar teknoloji firmalarıyla buluştu

EDAŞ`lar teknoloji firmalarıyla buluştu

Enerji Günlüğü - Elektrik dağıtıcıları, altyapılarını geliştirmek için teknolojik çözüm arayışında.Hitay Yatırım Holding bünyesinde faaliyet...

EDAŞ`lar teknoloji firmalarıyla buluştu

Enerji Günlüğü - Elektrik dağıtıcıları, altyapılarını geliştirmek için teknolojik çözüm arayışında.

Hitay Yatırım Holding bünyesinde faaliyet gösteren ve katma değerli sistem bütünleştirici entegratör kimliği ile kurumlara uçtan uca çözüm ve hizmetler sunan Teknoser, elektrik dağıtım şirketleri ile sektöre bilişim çözümleri sağlayan iş ortaklarının temsilcilerini KKTC’de düzenlediği etkinlikte bir araya getirdi.

Toplantıda, elektrik dağıtım şirketlerinin bütünleşik altyapı hizmetleri kapsamında ihtiyaç duydukları sürdürülebilir, verimli bilgi teknolojileri yapılarıyla bu yapıların yönetilmesine olanak sağlayan sistem ve network teknoloji çözümleri tanıtıldı.

Etkinlik kapsamında Logsign, Juniper Networks, Nutanix ve Aruba Networks’ün enerji sektörüne özel çözümleri paylaşıldı.

Logsign temsilcileri, elektrik dağıtım şirketlerinin sistem sürekliliğini sağlarken yasal zorunlulukları da karşılamalarına yardımcı olan Machine Data Analytics çözümünü tanıttı.

Juniper Networks’ün enerji sektörüne özel çözümleri, Datacenter ve Campus & Branch anahtarlama ürünleri ile Sanal Şasi (Virtual Chassis) teknolojisi katılımcılara aktarılan konular arasında yer aldı.

Nutanix yetkilileri sanal sunucu platformu sayesinde kurumlara web-scale mimarisinde bilişim altyapısı sunabilen, sunucu ve depolama ürünlerini bütünleştirerek veri merkezlerine kolaylık getiren çözümleri aktardı.

Aruba Networks temsilcileri ise seyahat eden profesyoneller, uzaktan ofis çalışanları, şirket merkezleri çalışanları ve misafirler için farklı kablolu ve kablosuz metotları tek bir erişim çözümü halinde birleştiren yeni nesil ağ erişim altyapısı çözümlerini paylaştı.

Teknoser, Hitay Yatırım Holding bünyesinde, 65 hizmet noktası ve 700’den fazla çalışanı ile Türkiye bilgi ve iletişim teknolojileri pazarında sistem entegrasyon ve saha hizmetleri sunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler