1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. EDF İngiltere’deki kömür santralini 2022’de kapatacak

EDF İngiltere’deki kömür santralini 2022’de kapatacak

EDF, İngiltere’de faaliyetteki son iki kömür santralinden biri olan West Burton A’yı 2022 yılı Eylül ayında kapatacak. 

EDF İngiltere’deki kömür santralini 2022’de kapatacak

Enerji Günlüğü - EDF, İngiltere’de faaliyetteki son iki kömür santralinden biri olan West Burton A’yı 2022 yılı Eylül ayında kapatacak. 

Fransız enerji şirketi EDF, İngiltere’nin Nottinghamshire bölgesinde bulunan West Burton A kömür santralini İngiltere’nin kömürden son çıkış tarihinden iki yıl önce kapatacağını teyit etti. 1966 yılından bu yana faaliyette olan West Burton A 4 üniteden oluşuyor ve toplam 2000 MW kapasiteli.

EDF’den yapılan açıklamaya göre, önümüzdeki 18 ay boyunca, arz güvenliğine yardımcı olmak amacıyla, santraldeki 500 MW'lık dört kömür ünitesinden ikisi, kapasite piyasası taahhütlerini karşılamak için hazır olacak. Santral, 30 Eylül 2022'ye kadar hizmet dışı bırakılacak. Sendikaların verdiği bilgiye göre West Burton A'da bulunan 170 çalışanın işsiz kalmaları riski bulunuyor.

İNGİLTERE’DE SADECE BİR KÖMÜR SANTRALİ KALACAK

EDF'nin İngiltere'de bulunan kömür yakıtlı enerji santrali West Burton A'yı planlandığı gibi gelecek yılın sonunda kapatması durumunda, İngiltere'de faal durumdaki kömür yakıtlı santral sayısı 1'e inecek. Son faal kömür santrali de yine Nottinghamshire bölgesinde bulunan ve Uniper'e ait olan Ratcliffe-on-Soar santrali.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler