1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EDF’den Avrupa elektrikli araç pazarında liderliğe doğru adım

EDF’den Avrupa elektrikli araç pazarında liderliğe doğru adım

Fransız enerji şirketi EDF, İngiltere’nin en büyük elektrikli araç şarj şirketlerinden biri olan Pod Point’in çoğunluk hisselerini satın aldı. 

EDF’den Avrupa elektrikli araç pazarında liderliğe doğru adım

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi EDF, İngiltere’nin en büyük elektrikli araç şarj şirketlerinden biri olan Pod Point’in çoğunluk hisselerini satın aldı. 

Avrupa elektrikli araç pazarında lider enerji şirketi olmayı hedefleyen Fransız elektrik şirketi Électricité de France (EDF), bu alanda en büyük satın alımını gerçekleştirdi. EDF, İngiltere’nin en büyük elektrikli araç şarj şirketlerinden biri olan Pod Point şirketinin çoğunluk hisselerini satın aldığını açıkladı. 

Açıklamaya göre, satın alma işlemi finans şirketi Legal & General Capital ile yeni kurulan ortak girişimin bir parçası olarak gerçekleştirildi. Legal & General Capital EDF’nin yeni kurulan ortak girişiminde % 23 oranında hisseye sahip olacak. 

Satın alma bedeli ile herhangi bir açıklama yapılmazken, EDF’nin hisseler için 100 milyon sterlin ödediği söyleniyor.

2009 yılında kurulan şarj altyapı şirketi Pod Point’in İngiltere’de yaklaşık 62.000 şarj noktası ve Norveç’te 6.600 daha şarj noktası bulunuyor.

MÜŞTERİLERİN KARBON AYAK İZLERİNİ AZALTMALARINA YARDIMCI OLABİLİRİZ

EDF İngiltere CEO’su Simone Rossi, elektrikli araçların İngiltere’nin karbon emisyonlarını azaltmada ve iklim değişikliği ile mücadelede hayati önemde olduğunu belirterek, “Şarj noktalarının eklenmesiyle, müşterilerimizin karbon ayak izlerini azaltmalarına ve düşük yakıt maliyetlerinden yararlanmalarına yardımcı olabiliriz. Elektrikli araçlardan kaynaklanan ek elektrik talebi, yenilenebilir enerji kaynaklarından ve nükleer enerjiden düşük karbon üretimine acil yatırımları da beraberinde getirecektir” dedi.

ÇALIŞMALARIMIZI DAHA DA İLERİ SEVİYEYE TAŞIYABİLİRİZ

Pod Point şirket kurucusu ve CEO’su Erik Fairbairn ise yaptığı açıklamada, bu işbirliğinin Pod Point için inanılmaz heyecan verici bir adım olduğunu belirterek, 2009 yılında, ulaşımın dünyaya zarar vermemesi vizyonu ve tüm park alanlarına bir şarj noktası koyma misyonu ile yola çıktıklarını ve bu yolda büyük ilerleme kaydettiklerini ifade etti. EDF'ye katılarak işleri bir sonraki seviyeye taşıyabileceklerini ve ulusal şarj noktaları kurma hızını artırabileceklerini ve İngiltere'deki sürücülerin elektrikli araç kullanmalarını kolaylaştırabileceklerini kaydetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler