1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. EDF'den İngiltere Hinkley Point nükleere onay

EDF'den İngiltere Hinkley Point nükleere onay

Enerji Günlüğü - İngiltere'de yapımı uzun süredir ertelenen Hinkley Point Nükleer Santrali'nin kurulması için EDF onay verdi.Fransız enerji şirketi...

EDF'den İngiltere Hinkley Point nükleere onay

Enerji Günlüğü - İngiltere'de yapımı uzun süredir ertelenen Hinkley Point Nükleer Santrali'nin kurulması için EDF onay verdi.

Fransız enerji şirketi EDF'nin Yönetim Kurulu toplanarak, tartışmalı ve uzun süredir ertelenmekte olan 18 milyar Sterlin değerindeki Hinkley Point Nükleer Santrali'nin inşaa çalışmalarının başlaması yönünde kara aldı.

7'ye karşı 10 oyla alınan karar ile İngiltere'nin ilk yeni nükleer santrali için gerekli belgelerin bugün imzalanması bekleniyor. Ancak gelecek tepkilerden korkan hükümet bir imza töreni yapmayacak.

Santralin İngiltere'nin elektrik ihtiyacının yüzde 7'sini 60 yıl boyunca karşılaması ve yaklaşık 2500 kişiye iş sağlaması hedefleniyor. Santralin üretime 2015 yılında başlaması planlanıyor.

Santral, İngiltere'nin güneyindeki Somerset bölgesindeki Hinkley Burnu'nda Çin hükümetine ait nükleer enerji şirketi CGN (China General Nuclear Power Group) ve Fransız enerji şirketi EDF tarafından inşa edilecek.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Ekim 2014’te İngiltere’nin Hinkley Point C Nükleer Santrali’ni inşa etmesine onay vermiş, Kasım 2014’te nükleer santral için 17,6 milyar sterlin sübvansiyon verilmesini kararlaştırmıştı. 

ÇİN, İNGİLTERE'DEKİ HİNKLEY POİNT NÜKLEERE AB ONAYINDAN MEMNUN

Önceki ve Sonraki Haberler