1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Edincik Rüzgar Enerjisi Santrali açıldı

Edincik Rüzgar Enerjisi Santrali açıldı

Enerji Günlüğü -Edincik Enerji Üretim AŞ tarafından yaptırılan 56,4 megavatlık Edincik Rüzgar Enerjisi Santrali açıldı.Edincik Rüzgar Enerjisi Santrali...

Edincik Rüzgar Enerjisi Santrali açıldı

Enerji Günlüğü -Edincik Enerji Üretim AŞ tarafından yaptırılan 56,4 megavatlık Edincik Rüzgar Enerjisi Santrali açıldı.

Edincik Rüzgar Enerjisi Santrali 10 Temmuz Cuma günü Bandırma’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katıldığıtörenle açıldı.

Açılış törenine Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Bandırma İlçe Kaymakamı Ali Mantı, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Sema Kırcı, Mahmut Poyrazlı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Rüzgar Santralleriyle ilgili çevre kaygısıyla yapılan itirazların çok da gerçekçi olmadığını ve trafikte bile daha fazla kuşun öldüğünü belirten Yıldız, yatırımlara çevreye rağmen yapmadıklarını ifade etti. Yıldız, “Sadece 2014 yılında yapılan rüzgâr santrallerinden dolayı üretilen elektriği eğer doğalgazdan elde etmiş olsaydık 850 milyon dolar daha fazla ithalat yapmış olacaktık. Bu yatırımların kısa orta ve uzun vadeli çok büyük faydaları var” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler