1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Edirne enerjisini verimli kullanıyor

Edirne enerjisini verimli kullanıyor

Enerji Günlüğü - Enerji verimliliği bilincini ve tasarrufu kadınlara anlatmak üzere yola çıkan Enerji Hanım, Edirne’den memnun ayrıldı. Toplantıda...

Edirne enerjisini verimli kullanıyor

Enerji Günlüğü - Enerji verimliliği bilincini ve tasarrufu kadınlara anlatmak üzere yola çıkan Enerji Hanım, Edirne’den memnun ayrıldı. Toplantıda konuşan Enerji Verimliliği Derneği Başkan Vekili Adnan Ersoy Ulubaş, Türkiye’nin enerjisini verimli kullanması gerektiğini söyledi. Ulubaş, sadece Enerji Hanım ile sağlanacak yılda 4 milyar liralık tasarruf ile bin adet okul, 200 tane tam teşekküllü hastane yapılabileceğini söyledi.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Daire Başkanı ve Enerji Verimliliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Neslihan Yüksel, dünyada olduğu gibi ülkemizde de enerji talebinin hızlı bir biçimde artığını vurgulardı “kaynakların sınırlı olduğu dünyamızda en önemli enerji kaynaklarımızdan birisi de enerji verimliliğidir” diye konuştu.

 

Enerji Hanım’ın yolu bu kez Edirne’ye düştü. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı inisiyatifiyle oluşturulan ve Enerji Verimliliği Derneği organizasyonuyla hayata geçirilen enerji kullanımında verimliliği artırma projenin simgesi “Enerji Hanım” Edirne’de kadınlarla bir araya geldi. Her gittiği ilde enerjiyi verimli kullanmanın püf noktalarını anlatan Enerji Hanım, yaptığı mini sınavlarla da bir derecede kadınların enerji bilincini ölçüyor. Edirneli hanımların sorduğu sorulara büyük oranda doğru cevap vermesi Enerji Hanım’ı sevindirdi

 

VERİMLİLİK AÇILIMI

Eğitim programının açış konuşmasını yapan Enerji Verimliliği Derneği Başkan Vekili Adnan Ersoy Ulubaş, hiç önemsemediğimiz veya farkına bile varmadığımız detayların kaynak ısrafını büyük ölçüde azaltabileceğini söyledi. Enerji Hanım projesinin geniş çaplı araştırmalar sonucunda ortaya çıktığını kaydeden Ulubaş, sadece Enerji Hanım Projesi ile Türkiye’nin yılda 4 milyar liralık tasarruf sağlayacağını bildirdi. Kampanyayı duyanların Türkiye’de enerji sıkıntısı mı olacak? Sorusunu sorduklarına dikkat çeken Ulubaş” Çok şükür böyle bir sıkıntı söz konusu değil. Bizim amacımız enerji tasarrufu yapın, enerji kullanmayın demek değil. Biz enerjiyi akıllı ve verimli kullanalım diyoruz. Büyüyen Türkiye’nin enerji ihtiyacı da büyüyor. Bu enerjiyi doğru şekilde kullanalım. İstiyoruz. Anadolu’yu Avrupa’ya bağlayan, tarihinde bir çok medeniyetlere ev sahipliği yapan Edirne’nin, kültürel zenginliğinin insanları büyülediğini de kaydederek, bu güzel kendimiz, enerji verimliliğinde de yatıklarıyla bizleri büyüleyecektir” şeklinde konuştu.

 

ENERJİ KAYNAKLARI SINIRSIZ DEĞİL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Daire Başkanı ve Enerji Verimliliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Neslihan Yüksel de buradaki konuşmasında, kadınları enerjiyi verimli kullanmaya, böylece hem ülke ekonomisine hem de ev ekonomisine katkı yapmaya çağırdı. Enerji Hanım projesi ile farkındalık yaratarak, enerjinin verimli kullanımı bilincini geliştirmeye çalştıklarını anlatan Neslihan Yüksel, “işe kadınlardan başladık. İnanıyoruz ki, kadınlarımız her işte olduğu gibi enerjiyi verimli kullanmada da başarılı olacaktır” dedi.

Evlerde enerjinin verimli kullanımı ile ilgili Enerji Hanım projesini, ulaştırmada, sanayide enerji verimliliği projelerinin izleyeceğini anlatan Yüksel, “Türkiye’nin enerji tüketimi son 10 yılda yüzde 50’ye yakın artış gösterdi. Enerji talebi gelecek 10 yılda bir bu kadar artacak. Oysa enerji kaynakları sınırsız değil. Bu açıdan bakacak olursak, enerjiyi verimli kullanmanın önemi daha iyi anlaşılıyor. Verimliliğin getireceği tasarruf ülkemize çok önemli kazanım sağlayacak” diye konuştu.

 

Açış konuşmalarının ardından sahneye gelen Enerji Hanım, Edirneli kadınlar tarafından coşkuyla karşılandı. Katılımcılara keyifli anlar yaşatan ve neşesiyle ortamı ısıtan enerji Hanım, kadınlara hem ev bütçesine katkı sağlamak, hem de ülke kaynaklarını verimli kullanmanın püf noktalarını anlattı. Eğitim programının ardından toplantıya katılan kadınlar arasında yapılan çekiliş sonucunda 20 kişiye bulaşık makinesinden buzdolabına, elektrik süpürgesinden ütüye varan çeşitli elektrikli ev aletleri hediye edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler