1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Edirne Keşan’da linyit üretilecek

Edirne Keşan’da linyit üretilecek

Edirne’nin Keşan ilçesinde bulunan kömür sahasında patlatma yöntemiyle yılda 100 bin ton linyit üretilecek.

Edirne Keşan’da linyit üretilecek

Enerji Günlüğü - Edirne’nin Keşan ilçesinde bulunan kömür sahasında patlatma yöntemiyle yılda 100 bin ton linyit üretilecek.

Edirne İli, Keşan İlçesi, Karacaali Köyü Mevkii’nde, ER:1024168, İR 10692 numaralı IV. Grup İşletme Ruhsatlı sahada, Sedat Çelik tarafından açık işletme yöntemiyle işletilen mevcut ruhsat alanında patlatmalı üretim yapılması planlanıyor.

Mevcut durumda açık ocak işletme yöntemiyle sökü ve yükleme ile yapılan üretimde kömür cevherinin üzerinde yer alan kumtaşı, miltaşı ve kiltaşı tabakalarının sert bir yapıda olması nedeniyle patlatmalı açık işletme yöntemine geçilmesi planlanıyor. patlatma modeli olarak sıralı ve gecikmeli kapsüllerle patlatma yöntemi uygulanacak.

Yaklaşık 521 bin lira değerindeki proje kapsamında açık ocak işletme yöntemiyle elde edilecek kömür, faaliyet sahibine ait 100.000 ton/yıl üretim kapasiteli Kömür Kırma-Eleme-Paketleme Tesisine boyutlandırılmak üzere nakledilecek. Kırma eleme tesisinde boyutlandırılan malzeme ise proje alanı içerisinde yer alan stok sahasında depolanacak ve piyasadan gelen talepler doğrultusunda arz edilecek.

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler