1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Edirne’de linyit ocağı işletilecek

Edirne’de linyit ocağı işletilecek

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ), Edirne’de açık ocak işletmeciliği ile yılda 117 bin ton linyit üretecek. Üretilen linyit zenginleştirilmeden doğrudan satılacak.

Edirne’de linyit ocağı işletilecek

Enerji Günlüğü - Edirne’nin Merkez ilçesi sınırları içinde Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) tarafından işletilecek kömür ocağında yılda 117 bin ton kömür üretilecek. 

Edirne İli, Merkez İlçesi, Demirhanlı Köyü Mevkii 3360198 erişim ve 201701445 ruhsat numaralı sahada Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) Genel Müdürlüğü tarafından linyit ocağı işletilmesi planlanıyor. 

8,5 milyon lira değerindeki proje kapsamında toplam 15 hektarlık alanda açık ocak ile cevher çıkarılacak. Yürütülecek çalışmalarla yılda 1 milyon 170 bin ton tüvenan malzeme sökülecek. Bunun 1 milyon 53 bin tonu pasa depolama alanına, 117 bin tonu da cevher stok alanına depolanacak. Daha sonra cevher, herhangi bir zenginleştirme işlemi yapılmadan linyit olarak satışa sunulacak. 

İşletme ruhsat süresi ise 10 yıl olan projede 128 kişi çalıştırılacak. Ruhsat alanlarındaki toplam rezerv miktarı uzun yıllar hammadde ihtiyacını karşılayabilecek kapasite olduğundan, ruhsat süreleri sonunda temdit talepli işletme projesi ile başvuru yapılarak ruhsat ve işletme izin süreleri uzatılacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler