1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Edirne’deki kömür sahasında kapasite arttırılacak

Edirne’deki kömür sahasında kapasite arttırılacak

Üçel Madencilik, Edirne’de işletmekte olduğu linyit sahasında bulunan lavvar tesisinin kapasitesini arttıracak ve kurutma tesisi ilave edecek.

Edirne’deki kömür sahasında kapasite arttırılacak

Enerji Günlüğü - Edirne’nin Uzunköprü ilçesindeki kömür sahasında lavvar tesisinin kapasitesi artırılarak yılda 1 milyon 80 bin tona çıkarılacak.

Şenbaş Grup şirketlerinden Üçel Madencilik, Edirne İli, Uzunköprü İlçesi, Harmanlı Köyü sınırları içindeki 2137 ruhsat numaralı sahada işletmekte olduğu Kömür Lavvar (kırma-eleme-yıkama) ve Paketleme Tesisi’nde kapasite artışı ile ilave Kurutma Tesisi kurulumu planlıyor. Projenin değerinin 5 milyon TL’yi aşması bekleniyor. 

Proje kapsamında Tesisin yaklaşık 168.000 ton/yıl olan mevcut üretim kapasitesinin 912.000 ton/yıl daha artırılarak 1.080.000 ton/yıl’a çıkarılması planlanıyor. Ayrıca mevcut kömür yıkama, paketleme tesisine ilave kurutma tesisi eklenecek.

TÜVENAN KÖMÜR SAHADAN TEMİN EDİLECEK

Tesiste kullanılacak hammadde ise tüvenan halde, faaliyet sahibi tarafından 2137 ruhsat numaralı sahada işletilen kömür ocağından temin edilecek. Tesise getirilen tüvenan kömüre piyasa koşulları da göz önünde bulundurularak yıkama (lavvar)-kurutma-paketleme işlemleri uygulanarak parça kömür, ceviz kömür, fındık kömür ve toz kömür elde edilecek. Ürünler yine piyasa koşulları doğrultusunda paketli ve/veya dökme olarak satışa sunulacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler