1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Ege Taşkömür, Kütahya’da kömür üretecek

Ege Taşkömür, Kütahya’da kömür üretecek

Ege Taşkömür Maden, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde kapalı kömür ocağı işletecek. Şirket, 412 milyon TL yatırım yapacağı ocakta yılda 3 milyon ton kömür üretecek.

Ege Taşkömür, Kütahya’da kömür üretecek

Enerji Günlüğü - Ege Taşkömür Maden, 412 milyon TL yatırımla Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde yılda 3 milyon ton kömür üretecek.

Ege Taşkömür Maden Enerji Petrol İnş. San. ve Tic. A.Ş. tarafından Kütahya ili, Tavşanlı ilçesi sınırlarında 89468 ruhsat ve 3420945 erişim numaralı saha içerisinde, kapalı (yeraltı) işletme yöntemiyle kömür üretmeyi planlıyor. Şirket sahada ayrıca lavvar ve paketleme tesisleri de kuracak. Projenin değeri 412 milyon TL olarak öngörülüyor. 

Proje kapsamında 566,65 hektar büyüklüğündeki ruhsatlı alan içerisindeki kapalı kömür ocağı kapasitesinin yılda 3 milyon ton olması öngörülüyor. Şirket, sahadan kömür üretim kapasitesini daha önce yılda 1 milyon ton olarak planlamıştı. 

Ayrıca, sahada yılda 1.5 milyon ton kapasiteli 2 adet lavvar tesisi ile 1 milyon ton/yıl kapasiteli 2 adet paketleme tesisi kurulması planlanıyor. 

Ocak faaliyetleri sonucu çıkarılacak kömür işlenmek üzere lavvar ve paketleme tesisine götürülecek. Paketleme sonrası kömür piyasaya arz edilecek. Ocakta ve tesiste toplam 2 bin kişi istihdam edilecek. 

MADENCİLİKTE EN BÜYÜK TEŞVİK BELGESİ VERİLMİŞTİ

Şirketin projesi, 897.483.697 TL ile Ağustos ayında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından enerji madenciliği alanında teşvik belgesi alan en yüksek yatırım tutarlı proje olma özelliğini taşıyordu. Yerli sermayeli, bölgesel öncelikli ve komple yeni yatırım nitelikli, yılda 1.000.000 ton çıkarma kapasiteli bu linyit madenciliği projesi şimdi üç kat arttırılacak.

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler