1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Ege Üniversitesi solarcı profesör alacak

Ege Üniversitesi solarcı profesör alacak

Enerji Günlüğü - Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü solar alanında doktoralı, doçentliğini makine mühendisliğinden alma, en az 1 yıl yurt...

Ege Üniversitesi solarcı profesör alacak

Enerji Günlüğü - Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü solar alanında doktoralı, doçentliğini makine mühendisliğinden alma, en az 1 yıl yurt dışı tecrübeli profesör aranıyor. 

Ege Üniversitesi Rektörlüğü, üniversitenin çeşitli birimlerinde görevlendirilmek üzere öğretim üyeleri alacak. Bu kapsamda, Güneş Enerjisi Enstitüsü, Güneş Enerjisi Bölümü Enerji Teknolojileri Ana Bilim Dalı’na da bir profesör alınacak. Adayların 15 gün içinde Üniversite’nin ilgili birimine başvurmaları gerekiyor. 

İsteklilerde aranan şartlardan biri, makine mühendisliği doçenti olmak. Ancak adayların doktorasını güneş enerjisi anabilim dalında yapmış olması da gerekiyor. Bu da yetmiyor, ilgilinin toprak hava ısı değiştirgeçleri, termodinamik, enerji, yenilenebilir enerji teknolojileri konularında çalışmaları bulunması isteniyor. Tüm bunların yanında adayın en az 1 (bir) yıl yurtdışı öğretim üyeliği tecrübesi bulunması da gerekiyor. Konuya ilişkin duyuruda “h index 20 ve üzeri olan” ibaresi de yer alıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler