1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ege Yıldızı, İzmir`de 660 MW`lık çevrim santrali kuracak

Ege Yıldızı, İzmir`de 660 MW`lık çevrim santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Ege Yıldızı Elektrik, İzmir’in Bergama İlçesinde 660 MW'lık Ege Yıldızı İzmir Çandarlı Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali kuracak.Ege...

Ege Yıldızı, İzmir`de 660 MW`lık çevrim santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Ege Yıldızı Elektrik, İzmir’in Bergama İlçesinde 660 MW'lık Ege Yıldızı İzmir Çandarlı Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali kuracak.

Ege Yıldızı Doğal Gaz ve Elektrik Üretim A.Ş. tarafından İzmir İli, Bergama İlçesi Çandarlı beldesi sınırları içinde termik enerji santrali, kül düzenli depolama tesisi ve derin deniz deşarjı sistemleri kurulması planlanıyor.

760.000.000 Dolar bedelli projede Termik Enerji Santrali toplam kurulu gücü 1x660 MWe, mekaniksel gücü 1x673,2 MWm ve ısıl gücü ise 1x1.531 MWt olacak.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler İzmir Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

EGE YILDIZI SANTRALİ İÇİN ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI

MEHMET SEPİL, ÇANDARLI'DAKİ LNG TERMİNALİNE ORTAK OLUYOR

Önceki ve Sonraki Haberler