1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Ege’deki Ovares RES’e yardımcı GES kurulacak

Ege’deki Ovares RES’e yardımcı GES kurulacak

Ayres Elektrik, İzmir ve Aydın il sınırları içinde işletmekte olduğu Ovares RES’i hibrit santrale dönüştürecek. Şirket, yaklaşık 83 milyon TL yatırımla santral sahasında 9 MW’lık güneş enerji santrali kuracak. 

Ege’deki Ovares RES’e yardımcı GES kurulacak

Enerji Günlüğü - İzmir ve Aydın’da işletilmekte olan 19 MW kurulu gücündeki Ovares RES’e yardımcı kaynak olarak 9 MW kurulu gücünde güneş enerji santrali kurulacak. 

Kardemir bünyesinde bulunan Ayres Elektrik Üretim Anonim Şirketi, Aydın’ın Köşk ve İzmir’in Ödemiş ilçeleri sınırları içinde işletmekte olduğu 15 MW kurulu gücündeki Ovares Rüzgar Enerji Santrali (RES) sahasında yardımcı kaynak olarak güneş enerji santrali kurmayı planlıyor. Projenin değeri yaklaşık 83 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında Ovares RES’in birden çok kaynaklı üretim tesisine dönüştürülmesi amacıyla yardımcı kaynak olarak 9 MW kurulu gücünde güneş enerji santrali (GES) kurulacak. Böylece tesisin toplam kurulu gücü 27 MWm / 15 MWe olacak. Yardımcı Kaynak GES’in devreye girmesi ile rüzgâr kaynağından elektrik enerjisi üretimi yapan Ovares RES, “şebekeye aynı bağlantı noktasından bağlanan tamamı yenilenebilir birden fazla enerji kaynağından elektrik üretmek amacı ile kurulan tek bir elektrik üretim tesisi” olarak hizmet verecek.

Yaklaşık 116 bin metrekarelik alanda 13 ayrı sahada kurulacak olan yardımcı güneş santralinde toplam 22 bin 500 adet güneş paneli ve 90 adet evirici kullanılacak. Santralde yılda 14 milyon 500 bin kWh elektrik üretilmesi bekleniyor. 

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler