1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Egeözgep Ambalaj, İzmir’de atık geri kazanım tesisi kuracak

Egeözgep Ambalaj, İzmir’de atık geri kazanım tesisi kuracak

İzmir’in Çiğli ilçesinde tehlikeli ve tehlikesiz atıkların geri dönüştürüldüğü tesis kurulacak. Egeözgep Ambalaj, tesis için yaklaşık 10 milyon TL yatırım yapacak.

Egeözgep Ambalaj, İzmir’de atık geri kazanım tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Egeözgep Ambalaj, yaklaşık 10 milyon TL yatırımla İzmir’de tehlikeli ve tehlikesiz atıkların ön işlemden geçirilerek geri dönüştürüldüğü tesis kuracak. 

Egeözgep Ambalaj Atığı Toplama Ayırma Tesisi San. Ve Tic. Ltd. Şti. tarafından; İzmir İli, Çiğli İlçesinde “Tehlikesiz Atık Ön İşlem, Tehlikeli Atık Ön İşlem, Tehlikesiz Atık Geri Kazanım, Tehlikeli Atık Geri Kazanım, Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya İşleme Tesisi, Biyobozunur Atık İşleme Tesisi (Kompost)” projesinin gerçekleştirilmesi planlanıyor. 

Tesiste halihazırda “Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma ve Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma” faaliyeti yürütülüyor. 9,6 milyon TL değerindeki projede tesise yılda kabul edilecek atıklar şöyle: 4800 ton plastik atık; 600 ton tüketime ya da işlenmeye uygun olmayan maddeler; 3600 ton tehlikeli maddeler içeren atıklar; 90 bin adet tehlikeli maddelerin kalıntılarını içeren ya da tehlikeli maddelerle kontamine olmuş ambalajlar; 960 ton boş basınçlı konteynırlar dahil olmak üzere tehlikeli gözenekli katı yapılı (örneğin asbest) metalik ambalajlar; 14400 ton tehlikeli maddelerle kirlenmiş emiciler, filtre malzemeleri (başka şekilde tanımlanmamış ise yağ filtreleri), temizleme bezleri, koruyucu giysiler; 2400 ton yağ filtreleri, 2400 ton civa içeren parça ve atıklar; 2400 ton patlayıcı parçalar; 6000 ton tehlikeli parçalar; 12000 ton ıskartaya çıkmış elektrikli ve elektronik ekipmanlar ile ıskarta ekipmanlar; 14400 ton ıskarta ekipmanlar, ıskarta ekipmanlardan çıkartılmış tehlikeli parçalar; ahşap, cam, kablo, kurşunlu piller, akümülatörler.

İşletmeye kabulü yapılan plastik atıklar plastik kırma makinasında daha küçük parçalara ayrılacak. Plastik kırma ünitesinde elde edilen plastikler çapak olarak satışı sunulacak. Manyetik seperatörden geçirilen metal toz/talaşları biriketleme makinasında biriketlenen metaller de satışa sunulacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler